• DS: Gradski budžet je pravno neutemeljen

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na konferenciji za štampu Demokratske stranke Zoran Jovanović objasnio je zašto je čineći ono što se inače retko radi tražio da gradski budžet bude skinut sa dnevnog reda i da se donese odluka o privremenom finansiranju.

    – Ubeđen sam u pravnu neutemeljenost ovakvog gradskog budžeta koji je donet. A vreme će pokazati da li sam u pravu. Mislim da će se lokalna vlast i ista većina u gradskoj skupštini dozvati pameti i da će već na sledećoj sednici skupštine promeniti Statut grada, odluku o organizaciji Gradske uprave, izmeniti sistematizaciju Gradske uprave i doneti novi dokument Kadrovski plan. To su morali da urade pre donošenja budžeta i na to sam ih upozorio. Ako nisu imali vremena mogli su taj posao da povere profesionalcima u Gradskoj upravi koji bi dokumente sačinili da budu doneti pre odluke o budžetu. Ovako ovo što su uradili govori o ne radu, neznanju i lenjosti gradske vlasti,  istakao je Jovanović.

    Jovanović je kao nemoguću situaciju opisao i donošenje budžetskog programa za urbanizam i prostorno planiranje gde nije navedeno ko su nosioci jer Direkcija i GSA posle promena u statusu to ne mogu više biti.

    – Dok se ne utvrdi ko su nosioci ovog budžetskog programa novac neće biti moguće trošiti, smatra Jovanović.

    Kako je ocenio Jovanović problemi oko javnih nabavki su osnovni uzrok zašto se planirane investicije koje su često samo investiciona održavanja ni ne realizuju tokom godine.

    – Sad će se u 2017. godini nadam se uspešno realizovati investicije iz kredita planirane još 2015. godine pa i one koje su prenete iz prošle godine. Pola odgovornosti za neefikasnost u realizaciji planiranog otpada na lenjost i neznanje lokalnih vlast a pola na sistem javnih nabavki kreiran u republici gde komisija koja odlučuje o žalbama ponuđača probija rokove, ocenio je Jovanović.

    Kao odbornici Skupštine grada Nikola Ćurčin i Zoran Jovanović priliku su iskoristili da javno obrazlože i druge amandmane na budžet koji su pred glasanje odbijeni u skupštini. Kako je danas najavljeno Demokratska stranka počinje sa pripremama za izbore koji će u ovoj godini biti održani. Nikola Ćurčin je istakao da je pre svega cilj odbrana izborne volje građana tokom izbornog procesa pa i samog glasanja. To je, istakao je on, vredna tekovina demokratije koju će DS braniti.

    Na konferenciji za štampu Demokratske stranke Zoran Jovanović objasnio je zašto je čineći ono što se inače retko radi tražio da gradski budžet bude skinut sa dnevnog reda i da se donese odluka o privremenom finansiranju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]