• DS PANČEVO: Polaganje venca u znak sećanja na dr Zorana Đinđića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pozivamo sve poštovaoce dr Zorana Đinđić, da zajedno položimo venac na spomen ploču dr Zoranu Đinđiću, 12. marta 2022. godine u 11:30 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića u Pančevu i time odamo počast prvom demokratski izabranom premijeru Srbije i predsedniku Demokratske stranke. Polaganjem venca ćemo obeležiti 19 godina od atentata, ali i preneti poruku da i delje sledimo viziju i ideje, kao i to da smo na putu koju je trasirao dr Zorana Đinđića, saopštava DS.

    Zoran Đinđić je rođen 1. avgusta 1952. godine u Bosanskom Šamcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1974. godine. U periodu od 1977. do 1990. godine boravio je u Nemačkoj na više univerziteta i instituta društvenih nauka – Konstanc, Bon, Frankfurt. Doktorirao je 1979. godine na Univerzitetu u Konstancu gde je radio kao asistent.

    Jedan je od osnivača Demokratske stranke u kojoj je u septembru 1990. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora, a u januaru 1994. za predsednika te stranke. Za predsednika stranke je biran još dva puta, na vanrednoj Skupštini Demokratske stranke 18. jula 1998. i na redovnoj Skupštini stranke 27. februara 2000. godine.
    Za gradonačelnika Beograda izabran je 21. februara 1997, ispred koalicije „Zajedno“.

    Za premijera Srbije izabran je 25. januara 2001. nakon pobede DOS-a na republičkim parlamentarnim izborima u decembru 2000. godine.

    Dr Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. ispred zgrade Vlade Republike Srbije, zato što je pokušao da Srbiju oslobodi prošlosti i odvede je u budućnost.

    Pozivamo sve poštovaoce dr Zorana Đinđić, da zajedno položimo venac na spomen ploču dr Zoranu Đinđiću, 12. marta 2022. godine u 11:30 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića u Pančevu i time odamo počast prvom demokratski izabranom premijeru Srbije i predsedniku Demokratske stranke. Polaganjem venca ćemo obeležiti 19 godina od atentata, ali i preneti poruku da i delje sledimo viziju i ideje, kao i to da smo na putu koju je trasirao dr Zorana Đinđića, saopštava DS.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]