Politika

NOVA STRANKA: Nove pretnje narodnoj poslanici Mariniki Tepić

Pančevo, Pet, 26/01/2018 - 10:48
Vladimir Đoković


 

Na centralnim beogradskim ulicama osvanuo je veći broj novih grafita sa pretećim porukama upućenim narodnoj poslanici Nove stranke Marinike Tepić.

 

- Dok se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović samoreklamira kao neko ko će stati na put svakom nasilju, političkim neistomišljenicima se još intenzivnije crtaju mete na leđa. Podsetimo, Tepić je već dva meseca meta orkestrirane harange fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca, a direktne pretnje smrću već je prijavljivala nadležnim organima. Ipak, već više od mesec dana nadležna jedinica MUP ne odgovora na zahtev da se izvrši bezbednosna procena rizika ugroženosti njenog života, saopštila je Nova stranka na svojoj internet stranici.

 

Očigledno je da vlast u Beogradu i Srbiji namerno ignoriše sve učestalije pretnje, čime saučestvuje u institucionalizaciji desnog ekstremizma i njihovih nasilničkih metoda obračuna sa neistomišljenicima – smatraju u Novoj stranci.

 

- Podvlačimo: ovde nije reč samo o Mariniki Tepić, već o svakom građaninu i njegovom osnovnom pravu na slobodu, sigurnost i izražavanje stavova. Zato zahtevamo od nadležnih državnih organa da postupe prema zakonu i spreče fašizaciju našeg ionako krkog, postkonfliktnog društva, zaključuje saopštenje Nova stranka.
MarketingNajnovije vesti