Voz na Strelištu Pančevo
Politika

SPS Pančevo: Pančevcima put do Beograda daleka destinacija

Izvor: 
013info Ned, 31/05/2020 - 11:16

Izborni štab SPS Pančeva u  toku predizborne kampanje  za novi saziv gradske skupštine, na predizbornim skupovima ukazuje na situaciju u transportu putnika prema Beogradu.

- Iz godine u godinu građani su svedoci sve većih redukcija u gradskom i prigradskom saobraćaju, što u velikoj meri otežava svakodnevni život. Poseban akcenat se stavlja na železničku infrastrukturu, kaže se u saopštenju SPS-a.

Oni ukazuju da i pored rekonstruisane dvokolosečne pruge do Beograda, železnički saobraćaj gotovo da je sveden na simboličan broj polazaka vozova, što izaziva gnev i nezadovoljstvo velikog broja radnika, studenata, učenika i svekolikog građanstva sa obe strane Dunava.

Socijalisti Pančeva podsećaju građane da u vreme kada su činili vlast u najtežim vremenima devedesetih godina, a posebno posle NATO bombardovanja, da su najpre izgradili autoput Beograd-Pančevo i doveli Beovoz do Vojlovice sa dovoljnim brojem polazaka vozova. 

- I pored brojnih građanskih inicijativa da se javni gradski prevoz poboljša i unapredi, pa je Pančevcima put do Beograda, iako ih deli tek 20 kilometara daleka destinacija, dodaju je u saopštenju SPS.

 
MarketingNajnovije vesti