• Da li ste spremni za nova slasna iznenađenja?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jelovnik Kluba Dvorište postao je bogatiji raznovrsnom ponudom jela na roštilju na ćumur. Prioritet je kvalitetno, sveže meso, domaće proizvodnje koje tokom procesa pečenja daje specifičan miris i aromu. Meso pečeno na ćumuru dobija, kako to majstori kažu: “dim” koji se oseća čim okusite prvi zalogaj nekog od jela koje se nalazi u ponudi. Specijaliteti koje svakako morate da probate obuhvataju uobičajenu ponudu roštilja: ćevape, kobasice, pljeskavice i belo meso, ali i nešto što je specifično samo za klub Dvorište – rolovani pileći file u slanini koji se služi u sitnim zalogajima kao ražnjić, pikantni uštipci koji se mešaju sa slaninom, kačkavaljem, belim lukom i tucanom ljutom paprikom i gurmanska pljeskavica čija je tajna pripreme dobijena od majstora leskovačkog roštilja. Oni koji su probali ovaj roštilj kažu da je svakog dana prvi maj u klubu Dvorište. 
    Još jedna od specifičnosti kluba Dvorište je kotlić riblje čorbe koji se svakoga petka priprema u dvorištu Dvorišta. Ukoliko ste tokom prolaska pored Dvorišta osetili mirisni dim i videli oblak koji se vije nad objektom to je zato što je bio petak i raspaljena je vatrica za riblju čorbu. Ovaj specijalitet sprema se po recepturi starih dunavskih alasa od sveže ribe ulovljene u neposrednoj blizini Pančeva. 

    Ako ste pomislili da je ovo dovoljno, prevarili ste se. Nešto na šta su posebno ponosni u klubu Dvorište je tradicionalni banatski ručak koji možete da probate isključivo nedeljom. Ovo staro banatsko jelo koje se sastoji iz 4 obroka koji se smenjuju jedan za drugim dobijen je na poklon od baka Mire, neprevaziđene domaćice i velikog poznavaoca banatske kuhinje. Na ovaj ručak se dolazi obavezno gladan i spreman na nekoliko sati ukusnog jela i to po sledećem redosledu: domaća supa sa rezancima koja otvori apetit i pripremi nas za čaroliju koja sledi, rinflajš – kuvano meso i povrće iz supe koje se preliva kremastim sosom od paradajza i mirođije, pohovano pileće i teleće meso sa pire krompirom i kupus salatom, i, na kraju, kao vrhunac uživanja, štrudla sa makom, posuta šećerom u prahu taman da poližete prste i setite se koliko je nedelja stvorena za uživanje. 

    Jelovnik Kluba Dvorište postao je bogatiji raznovrsnom ponudom jela na roštilju na ćumur. Prioritet nam je kvalitetno, sveže meso, domaće proizvodnje koje tokom procesa pečenja daje specifičan miris i aromu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Marketing

    Besplatno proverite sluh u Pančevu

    Ako osećate da ne čujete dobro, savremena rešenja za dobar sluh će pomoći da počnete da živite kvalitetnijim životom i da ponovo uživate u svakodnevnom razgovoru i zvukovima koji nas […]

    Trendovi u opremanju dnevne sobe

    Dnevna soba je srce svakog doma, mesto gde se okupljaju porodica i prijatelji, prostor za opuštanje i uživanje. […]

    Akcija besplatne provere sluha u Pančevu

    Postoji dosta važnih trenutaka tokom života u kojima želimo da budemo maksimalno prisutni i koje želimo da zapamtimo. Ukoliko Vi ili neko koga poznajete teško pratite razgovor i osećate napor […]