Specijaliteti koje morate da probate u klubu Dvorište

Da li ste spremni za nova slasna iznenađenja?

Izvor: 
Klub Dvorište Čet, 01/03/2018 - 22:57

Jelovnik Kluba Dvorište postao je bogatiji raznovrsnom ponudom jela na roštilju na ćumur. Prioritet je kvalitetno, sveže meso, domaće proizvodnje koje tokom procesa pečenja daje specifičan miris i aromu. Meso pečeno na ćumuru dobija, kako to majstori kažu: “dim” koji se oseća čim okusite prvi zalogaj nekog od jela koje se nalazi u ponudi. Specijaliteti koje svakako morate da probate obuhvataju uobičajenu ponudu roštilja: ćevape, kobasice, pljeskavice i belo meso, ali i nešto što je specifično samo za klub Dvorište - rolovani pileći file u slanini koji se služi u sitnim zalogajima kao ražnjić, pikantni uštipci koji se mešaju sa slaninom, kačkavaljem, belim lukom i tucanom ljutom paprikom i gurmanska pljeskavica čija je tajna pripreme dobijena od majstora leskovačkog roštilja. Oni koji su probali ovaj roštilj kažu da je svakog dana prvi maj u klubu Dvorište.  Još jedna od specifičnosti kluba Dvorište je kotlić riblje čorbe koji se svakoga petka priprema u dvorištu Dvorišta. Ukoliko ste tokom prolaska pored Dvorišta osetili mirisni dim i videli oblak koji se vije nad objektom to je zato što je bio petak i raspaljena je vatrica za riblju čorbu. Ovaj specijalitet sprema se po recepturi starih dunavskih alasa od sveže ribe ulovljene u neposrednoj blizini Pančeva. 

Ako ste pomislili da je ovo dovoljno, prevarili ste se. Nešto na šta su posebno ponosni u klubu Dvorište je tradicionalni banatski ručak koji možete da probate isključivo nedeljom. Ovo staro banatsko jelo koje se sastoji iz 4 obroka koji se smenjuju jedan za drugim dobijen je na poklon od baka Mire, neprevaziđene domaćice i velikog poznavaoca banatske kuhinje. Na ovaj ručak se dolazi obavezno gladan i spreman na nekoliko sati ukusnog jela i to po sledećem redosledu: domaća supa sa rezancima koja otvori apetit i pripremi nas za čaroliju koja sledi, rinflajš - kuvano meso i povrće iz supe koje se preliva kremastim sosom od paradajza i mirođije, pohovano pileće i teleće meso sa pire krompirom i kupus salatom, i, na kraju, kao vrhunac uživanja, štrudla sa makom, posuta šećerom u prahu taman da poližete prste i setite se koliko je nedelja stvorena za uživanje. 



Marketing

Najnovije vesti