Servisne informacije

Nedelja, 19. mart, vedra i sunčana, a posle temperatura ide na prolećnih 20 stepeni

Izvor: 
Euronews Ned, 19/03/2023 - 05:03Vedro i sunčano vreme zadržava se i drugog dana vikenda, uz dodatni porast temperature. Jutro će ipak biti prohladno, dok će se tokom dana temperatura kretati i do 17 stepeni.

"Prognostički modeli za ponedeljak najavljuju prolazno naoblačenje, na krajnjem severu lokalno sa slabom kišom, ali i promenu pravca vetra na severni. To znači pad temperature od nekoliko stepeni, uglavnom na severu zemlje", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Prvi dani proleća biće sunčani i topli. U prvoj polovini nedelje prognozira se do 18 stepeni, a kasnije se očekuje i temperatura veća od 20, a ovako toplo vreme ipak nije uobičajeno za drugu polovinu marta. 

"Proleće nam kalendarski stiže u ponedeljak, 20. marta u 22.24. Tog dana je i prolećna ravnodnevnica, što znači da će dan i noć trajati podjednako, tačno 12 sati. Sunce će izaći u 5.42, a zaći u 17.50. Sve do početka leta, 21. juna, dan će biti sve duži", kaže Gojković.

Uskoro prelazimo i na letnje računanje vremena - ove godine sat pomeramo unapred u noći između 25. i 26. marta. Tog dana sunce neće zaći u 18, već u 19 sati.

 
MarketingNajnovije vesti