• RHMZ UPOZORIO: U Južnom Banatu za 24 sata i više od 50 litara kiše

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sve više oblaka stiže ka našoj zemlji. Danas će prekriti veći deo Srbije doneseći obilne padavine. Za 24 sata očekuje se od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, ponegde i više.

    Ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 litara za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više, upozorava RHMZ.

    Na području Beograda ujutro i pre podne očekuju se obilne padavine od oko 30 litara. U pojedinim delovima grada i pljuskovi sa grmljavinom.

    Prema najavi meteorologa, od 5.30 do 7.30 na severu, zapadu i jugozapadu Srbije očekuju se kiša i pljuskovi.

    U zapadnim krajvima, Sremu i Banatu jače padavine praćene grmljavinom.

    Zbog opasnosti od obilnih padavina narandžasti meteoalarm na snazi je u Banatu, Pomoravlju i Zapadnoj Srbiji. Žuti meteoalarm na snazi je u jugozapadnoj Srbiji i Sremu. 

    Moguća izlivanja reka 

    Hidrolozi upozoravaju da su moguća lokalna izlivanja na manjim bujičnim vodotocima.

    Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra, upozorava RHMZ.

    Postoji mogućnost da se vodostaj približi upozoravajućim nivoima i i da dođe do lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.  

    Na istoku i jugu suvo 

    Na istoku i jugu zemlje zadržaće se suvo i toplo vreme. Na jugoistoku sutra i do 23 stepena, na severu svega 10 stepeni.

    U Beogradu jutarnja temperatura biće ujedno i najviša dnevna, oko 13 stepeni, tokom dana u padu.

    Vreme narednih dana 

    Prvog dana vikenda oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne mestimično kiša. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11, najviša od 10 do 15 stepeni.

    U nedelju umereno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde slaba kiša. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku.

    U ponedeljak naoblačenje mestimično sa kišom koje će ujutro da zahvati severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 7, najviša od 12 na severu do 19 stepeni na jugu zemlje.

     

    Sve više oblaka stiže ka našoj zemlji. Danas će prekriti veći deo Srbije doneseći obilne padavine. Za 24 sata očekuje se od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, ponegde i više.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]