Sport

Andrea Stojadinov najbolja sportistkinja Crvene Zvezde u 2020. godini

Izvor: 
Tanjug Čet, 04/03/2021 - 17:03

Kapiten fudbalskog kluba Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov najbolji su sportisti Crvene zvezde u 2020. godini.

Na današnjoj svečanosti povodom 76. rođendana Sportskog društva na stadionu Rajko Mitić za najboljeg trenera proglašen je Dejan Stanković, a fudbalski klub je najbolji klub.

Džudistkinja Andrea Stojadinov je ispisala istoriju ovog sporta pošto je u samo 15 dana donela tri medalje sa Evropskih prvenstava, što nikome nikada nije pošlo za rukom. Uz to je osvojila i svoju prvu medalju na Gren slemu. 

Priznanje je primio njen brat Aleksa.

Predsednik Sportskog društva Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

- Sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti i drugi. Andrea Stojadinov ispisala je istoriju, Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro, Anja Lukić bronzu. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama - rekao je Čović.
MarketingNajnovije vesti