Anja Crevar Pančevo
Olimpijske igre

Anja Crevar otputovala u Rio!

Pančevo, Ned, 31/07/2016 - 18:58
Tanja MarinTrenutno najbolja srpska plivačica, takmičarka ‚‚Dinama", Anja Crevar, otputovala je danas na Olimpijske igre u Rio de Ženeiro. Na najvećoj i najprestižnijoj sportskoj smotri ona će se takmičiti u svojoj najboljoj disciplini 400 metara mešovitim stilom, za koju je normu ostvarila na prošlogodišnjem Svetskom juniorskom prvenstvu u Singapuru.

Šesnaestogodišnja Pančevka biće najmlađi član srpskog olimpijskog tima na igrama u Riju, a ostaće upisana u istoriji srpskog sporta kao najmlađa učesnica Olimpijskih igara. To što je najmlađa ne sprečava je da već sada predanim i napornim radom ostvaruje sjajne rezultate, a opšte je poznato da je učešće na Olimpijskim igrama san svakog deteta koji se bavi nekom sportskom aktivnošću. Njeni rezultati su već sada blizu rezultata koje ostvaruju najbolje svetske plivačice. Kako bi ih dostigla, Anja treba samo da nastavi da radi sa svojim trenerom Marko Spasovim, pa nema sumnje da će i vrhunski svetski rezutati doći.

Nekoliko puta je Anja tokom prošle, a naročito ove godine, isticala da joj Olimpijske igre, ma koliko veliko takmičenje bile, nisu primarni cilj, već Evropsko juniorsko prvenstvo, a na njemu je osvojila dve medalje, zlato i bronzu. Ona je uz ovu tvrdnju često dodavala da će joj Olimpijske igre u Riju poslužiti za sticanje iskustva i da tamo ide potpuno rasterećeno. S obzirom na to koliko godina ima, ni očekivanja njenih navijača ne treba da budu velika, već treba da joj svi pružimo podršku kako bi, tako rasterećena, pružila svoj trenutni maksimum, jer je i sam plasman na Olimpijske igre veliki uspeh. 

Od Anje svakako ne treba očekivati medalju, jer najbolje svetske plivačice disciplinu 400 m mešovitim stilom plivaju ispod 4 minuta i 35 sekundi, a njene uzor Mađarica Katink Hosu se u Rio kvalifikovala s vremenom 4:29,89 (Anjin lični rekord iznosi 4:41,54). Jasno je, a i ona je istakla nekoliko puta, da bi se na ovim igrama zadovoljila postizanjem novog ličnog rekorda, a da se već sada polako priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Plivačica ‚‚Dinama" će u Riju biti glavna zvezda pančevačkog sporta, a svi mi treba da budemo ponosni, što nas u Brazilu predstavlja devojka poput nje, odličan sportista i još bolji čovek.

Redakcija portala 013 info joj želi mnogo uspeha u Riju i da ostvari ono što je zacrtala.

Srećno Anja!
MarketingNajnovije vesti