• Banat Bulls-i proslavljaju svoj drugi rođendan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi regionalni klub američkog fudbala Banat Bulls slavi svoju drugu godinu postojanja!

    U toku te dve godine uspeli su da ostvare velike uspehe. Prve sezone su bez i jednog poraza došli do finala Druge lige Srbije, gde su posle i poneli titulu šampiona, time su došli u Prvu ligu Srbije. Ove godine, iako nisu uspeli da se domognu finala i ponove uspeh od prošle godine, oni su ipak kao novajlije ostvarili odličan uspeh, koji je retko koja ekipa uspela da ostvari, naime, oni su ove sezone uspeli da se plasiraju u polufinale Prve lige Srbije i time se našli na korak do titule šampiona.

    Ono još što su uspeli, a što je važnije od bilo koje titule, je to što su za ove dve godine napravili kvalitetnu i zdravu organizaciju. Ovu lepa priča se dopala velikom broju igrača u Srbiji, kao i trenera, od prve sezone dosta se pojačao i igrački i stručni kadar. Oni nastavljaju da grade svoju priču i time daju primer drugim klubovima.

    A ko su tačno Banat Bulls-i?

    Ovaj tim je nastao udruživanjem igračkog i stručnog kadra od strane dva kluba američkog fudbala, „Lavovi“ iz Vršca i „Panthers“ iz Pančeva. Osnovna ideja ovakvog vida saradnje je ukrupnjavanje i ojačavanje tima na nivou seniorske i juniorske kategorije. Jedinstvena ekipa, Banat „Bulls“ je planirana da bude selekcija najboljih igrača u obe kategorije.

    Prvi deo naziva tima vezan je za južno-banastku geografsku regiju u kojoj se Pančevo i Vršac nalaze, dok je za drugi deo naziva uzeta simbolika jednog snažnog i neustrašivog bića koje već vekovima gospodari banatskom ravnicom. 

    Ciljeve koje su postavili ostvarili bi ssamo predanim i metodičkim radom sa mlađim kategorijama i prvim timom, gde bi zadatak broj jedan bio izvršiti pozitivan uticaj na mlade ljude u regionu kroz sport!

    Na mesto glavnog trenera vraća se Bojan Kovačević, a koordinatori će biti veoma dobro poznati Bojan Milić i Predrag Durlić Vujić, a pojačanje u stručnom štabu čini iskusni trener Blažo Bojić, a na poziciji asistenta ofanzivnog koordinatora biće Nenad Bosnić.

    Tim Bulls-a na terenu predvodi iskusni reprezentativac Srbije, QB Mladen Zlatić koji će oko sebe ima talentovanu grupu hvatača koju predvode reprezentativci Milan Nikolić i Zoran Todorović, uz povratnika u fudbal Bratislava Bošnjaka, kao i još dva pojačanja braću Maria i Vanju Lugonja. I u odbrani se nalaze veoma poznata lica. U lajnbekerskoj liniji nalaze se Nebojša RajkovićMihajlo Miškiv i povratnik Aleksandar Prvanov, a defanzivne bekove predvode Goran Nikolić i Mikailo Radević.

    Američki fudbal je veoma atraktivan i specifičan sport koji u svetu uživa veliku popularnost. Može se reći da je američki fudbal i više od običnog sporta zbog filozofije i moralnih vrednosti koje potencira: duh zajedništva, timski rad, potpunu predanost, naporan rad i večitu želju za daljim napredovanjem i usavršavanjem kako fizičkih tako i mentalnih sposobnosti. Ova igra se ne može zamisliti bez navedenih osobina, a njegova filozofija se može primeniti i u svim segmentima života.

    Srećan drugi rođendan, Bikovi!

    Prvi regionalni klub američkog fudbala Banat Bulls slavi svoju drugu godinu postojanja! U toku te dve godine uspeli su da ostvare velike uspehe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]