• “Borac” poražen od “Niša”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbojkaški klub “Borac” nije uspeo da iznenadi lidera Prve lige, ekipu “Niša” u utakmici 13. kola. Gosti su u Hali sportova na Strelištu za sat i 15 minuta maksimalnim rezultatom savladali Starčevce, po setovima 25:20, 25:21 i 2519. Iako su izabranici Marka Simijonovića igrali rasterećeno gosti su svoj kvalitet pokazali u završnicama setova, kada su malo grešili i uspešno koristili kontranapade da se rezultatski odlepe. Prvi i treći set su bili veoma neizvesni, odbojkaši “Borca” su pokazali da trenutna pozicija na tabeli nije merilo njihovog kvaliteta, ali protiv najvećeg favorita za plasman u Superligu Srbije danas nisu uspli da izvuku više.

    Svakako, odbojkaši “Borca” nemaju za čim da zale, što potvrđuje i trener Marko Simijonović.
    – U ovu utakmicu nismo ušli sa namerom, niti sa očekivanjima da ćemo lideru prvenstva otkinuti neki bod. Međutim, bili smo blizu osvajanja prvog seta, bili smo blizu i u drugom, ali par lopti, par loših prijema, nekoliko njihovih blokova, a naših nestrpljivih napada dovelo je do toga da se krajem seta odlepe i privedu set kraju u svoju korist. To nije bilo neočekivano jer je ekipa “Niša” odlična, ima kvalitetne blokere, tako da sa njima treba igrati mudor i hrabro. Mi smo to tokom većeg dela utakmice uspevali da uradimo. Ja lično nisam nezadovoljan izdanjem naših igrača, ali ostaje žal za prvim setom gde ekipa “Niša” ušla lagano u meč. Da smo mi dali više od naših mogućnosti možda smo mogli i da ga osvojimo. Svakako, ovaj poraz nas ne boli, idemo dalje. Tražićemo bodove u duelima sa ekipama koje se bore za opstanak i sredinu tabele, za koje smo tempirali formu, ocenio je posle poraza Simijonović.
    Odbojkaši “Borca” se, uprkos porazu, i dalje nalaze na 10. mestu na tabeli Prve lige sa 11 bodova. U narednom kolu igraće u Velikom Gradištu protiv pretposlednje ekipe “VGSK-a” koju su u prvom susretu u sezoni savladali lako, rezultatom 3:0.
    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]