Fudbal lopta Foto: pxhere
Sport

CINS: Crvenoj zvezdi će biti oprošten dug od milion evra

Izvor: 
CINS Uto, 21/01/2020 - 13:09
Dug fudbalskog kluba Crvena zvezda od više miliona evra prema Agrobanci ponovo će biti smanjen, iako taj klub ima višemilionske prihode od UEFA zbog igranja u Ligi šampiona, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
 
Kako podseća CINS, Crvenoj zvezdi je prošle godine ovaj dug jedanput već smanjen sa oko 17 miliona evra na 6,8 miliona, otpisom kamata.
 
Sada su novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije saznali da je i pored toga Zvezdi omogućen novi otpis duga.
 
"Informaciju je krajem decembra potvrdio i Miloš Janković, poverenik Agencije za osiguranje depozita, institucije koja je zadužena za stečaj banaka, koji je za CINS rekao da sporazum još uvek nije potpisan, ali da je 'u proceduri'”, navodi CINS.
 
Nakon toga u Agenciji više nisu odgovarali na pitanja CINS-a, tako da nije poznato da li je ugovor o smanjenju duga već potpisan, kao i na koji iznos. Saznanja CINS-a nisu komentarisali ni u fudbalskom klubu Crvena zvezda.
 
Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević, koji je prošle godine objavio informaciju o prvom smanjenju duga tog kluba, tvrdi da nije upoznat sa novim dogovorom.
 
CINS je u avgustu prošle godine objavio da je Milošević istovremeno bio predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda i sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal u Višem sudu, gde je presedavao u postupcima povezanim sa Agrobankom. 
 
Agencija za borbu protiv korupcije tada je CINS-u odgovorila da su te dve funkcije nespojive. Međutim, dva meseca kasnije, doneli su novu odluku, po kojoj Dragan Milošević nije bio u sukobu interesa i nije morao da prijavi svoju funkciju Agenciji zbog toga što Nadzorni odbor nije organ upravljanja.
 MarketingNajnovije vesti