• „Dunav“ savladao „Tamiš“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši „Tamiša“ pretrpeli su prvi poraz u ovoj sezoni, pošto ih je u Hali sportova na Strelištu savladala ekipa „Dunava“ iz Starih Banovaca rezultatom 59:68 (12:15; 13:20; 22:16; 12:17). Pančevački košarkaši su pretrpeli poraz pošto nisu uspevali da pronađu odgovarajuća rešenja u napadu, dok je sa druge strane ekipa „Dunava“ brzim napadima i odličnim kretnjama uspela da neutrališe sve pokušaje „Tamiša“ da napravi preokret. 

    U Hali sportova na Strelištu, utakmici između „Tamiša“ i „Dunava“ prisustvovalo je više od 500 navijača, a veliki broj njih je navijao za gostujući sastav. Gosti su bolje i otvorili utakmicu, brzim napadima, odličnim i pravovremenim dodavanjima uspeli su da poentiraju u prva tri poseda lopte, pa su poveli rezultatom 2:6. Ipak, čvršćom odbranom domaći košarkaši su došli do preokreta (10:6), što je bila jedina i najveća prednost koju su imali u ovom susretu. Gosti su nastavili da igraju pametno i lepršavo u napadu, što im je uz visok procenat pogođenih šuteva sa distance u 15. minutu donelo dvocifrenu prednost (18:29), a na minut pre odmora imali su i maksimalnih 13 poena prednosti (20:33). Mini serijom Aleksandra Ilkića, koji je postigao pet brzih poena, „Tamiš“ je smanjio na prihvatljivih 8 poena zaostatka (25:33), ali se Marko Dugošija postarao da „Dunav“ na odmor ode sa dvocifrenom prednošću – 25:35. 

    U nastavku utakmice košarkaši „Tamiša“ su uspeli da se razigraju u napadu, pogađali su otvorene šuteve za tri poena i boljim biranjem pravog rešenja polako smanjivali prednost gostiju iz Starih Banovaca, da bi u 28. minutu došli na dva poena zaostatka (42:47). Ipak, gosti su u poslednju četvrtinu ušli sa četiri poena prednosti (47:51), zahvaljujući uspešno izvedenim slobodnim bacanjima. I u poslednjoj deonici susreta „Tamiš“ je uspevao da održi priključak i zaostatak od četiri poena (51:55), a čini se da je u samo završnicu utakmice ušao sa psihološkom prednošću. Ipak, da utakmica ne bude neizvesna potrudile su se i sudije koje su Igoru Kesaru za manje od dva minuta dva puta svirale tehničku grešku zbog navodnog pokušaja simuliranja faula u napadu, što su gosti iskoristili da se pogocima sa linije slobodnih bacanja odlepe i kao debitant u najjačem srpskom domaćem takmičenju zabeleže drugu pobedu u sezoni. 

    Treba istaći da košarkaši „Tamiša“ nisu igrali grublje od ekipe „Dunava“, ali je na kraju prvog poluvremena odnos u broju napravljenih ličnih grešaka bio 15:4, a na kraju utakmice 32:15, što je u velikoj meri uticalo na igru pančevačkih košarkaša. 

    – Razlika u uigranosti ekipa je zaista velika. Ekipa „Dunava“ je u skoro istom sastavu nekoliko sezona što se videlo na terenu, a mi objektivno imamo taj problem sa uigranošću u napadu. Loše smo uigrani i još uvek stvari nisu legle na svoje mesto što se vidi po našoj lošijoj igri u napadu. Imamo problem i sa iskusnim i kvalitetnim igračima koji još uvek nisu u formi. Fale nam poeni tih igrača, fali nam i bolji protok lopte. Imali smo problema i tokom protekle sedmice u trenažnom procesu i ništa nismo odradili od onih stvari koje smo planirali i koje je trebalo da uradimo i to se prenelo na utakmicu. Potpuno zaslužena pobeda ekipe „Dunava“ u svakom slučaju. Ne bih da komentarišem suđenje, ali kakav god da je kriterijum bode oči odnos faulova i prosto je nestvarno da bude takav odnos. Dosta je to uticalo na našu igru i nervozu, pošto kako je utakmica odmicala bili smo sve nervozniji, sve je to uticalo da naša igra izgleda ovako kako je izgledala, rekao je posle prvog poraza u sezoni trener „Tamiša“, Bojan Jovičić

     Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš „Dunava“ Nikola Vuković sa 16 postignutih poena, pratio ga je Lazar Zorčić sa 14 poena (9 skokova, 6 blokada – indeks korisnosti 25). Bivši igrač „Tamiša“, Nemanja Nenadić postigao je 11 poena za „Dunav“, a „dvocifren“ je bio i Žarko Valjarević sa 10 poena. U sastavu „Tamiša“ najviše se istakao Vladimir Veličković sa 13 postignutih poena, Dušan Milošević je postigao 10, a Igor Kesar 9. 

    U narednom kolu košarkaši „Tamiša“ igraju u Beogradu, protiv ekipe „Dynamic-a“.

    Košarkaši „Tamiša“ pretrpeli su prvi poraz u ovoj sezoni, pošto ih je u Hali sportova na Strelištu savladala ekipa „Dunava“ iz Starih Banovaca rezultatom 59:68 (12:15; 13:20; 22:16; 12:17). Pančevački košarkaši su pretrpeli poraz pošto nisu uspevali da pronađu odgovarajuća rešenja u napadu, dok je sa druge strane ekipa „Dunava“ brzim napadima i odličnim kretnjama uspela da neutrališe sve pokušaje „Tamiša“ da napravi preokret. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]