• Dvanaest medalja pančevačkim triatloncima na 4. Mitrovačkom akvatlonu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Takmičari Triatlon kluba ‚‚Tamiš“ osvojili su 12 medalja na 4. Mitrovačkom akvatlonu, pet zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane medalje. Ova trka, koju je uspešno organizovao Plivački klub ‚‚Sremska Mitrovica“, nalazi se u zvaničnom kalendaru Srpske triatlonske unije za 2015. godinu i boduje se za STU kup.

    Na obalu Save na kojoj se tradicionalno održavaju triatlon i akvatlon trke u Sremskom Mitrovici, danas je došlo oko devedeset takmičarki i takmičara iz 13 srpskih klubova. Kao po običaju najbrojniji su bili triatlonci pančevačkog ‚‚Tamiša“, čak 34 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, od devetogodišnjaka do veterana. Pančevci nisu samo bili brojni već i veoma uspešni, pa su se okitili brojnim medaljama.

    U elitnoj trci, koja se sastojala od jednog kilometra plivanja i 5 kilometara trčanja, najbolje plasirani takmičar ‚‚Tamiša“ je bio junior Danilo Jovanović, koji je trku završio na 5. mestu za 29 minuta i 30 sekundi, dok je šesto mesto pripalo veteranu Marjanu Lukiću (30:14). Ipak, oni su došli do medalja u svojim kategorijama, Danilo je u konkurenciji juniora bio treći, dok je Lukić još jednom, u ovoj za njega fantastičnoj sezoni, osvojio zlatnu medalju i pehar namenjen pobedniku

    Najbolji u elitnoj, ali i u konkurenciji juniora je ponovo član ‚‚Triogy Racing Team-a“, Milan Tomin. Njegovom starijem bratu Bogdanu pripala je srebrna medalja, dok je treće mesto u ovoj konkurenciji pripalo još jednom Novosađaninu iz TK ‚‚Dynamic“, Bojanu Karanoviću. U kategoriji dama u elitnoj i juniorskoj konkurenciji medalje su redom osvojile članice Triatlon kluba ‚‚ATP“ iz Valjeva: Slavica Božić, Božica Andrić i Sonja Lazić

    Triatloncima ‚‚Tamiša“ pripale su zlatne medalje i u konkurenciji rekretativaca (400 m plivanja, 2 km trčanja). Kod dama prva kroz cilj je prošla Marija Juničić, dok je dok muškaraca pehar i zlatnu medalju osvojio Luka Matović

    Zajedno sa rekrativcima su se trkale i nade (takmičari rođeni 2000. i 2001. godine), a Pančevci su osvojili tri medalje. Anja Davidović je osvojila srebrnu medalju, dok je medalja istog sjaja u muškoj konkurenciji pripala Dušanu Stojadinoviću. Bronza je pripala Vanji Isevskom, dok je Marko Kukić ostvario zapažen rezultat plasmanom na 4. mesto. 

    Aleksija Kocić i Marko Glišić bili su neprikosnoveni u trci mladih nada (takmičari rođeni 2002. i 2003. godine), koja se sastojala od 200 m plivanja i jednog kilometra trčanja. Desetogodišnjaci i jedanaestogodišnjaci nadmetali su se u trci početnika (50 m plivanja i 500 m trčanja) u kojoj je srebrnu medalju osvojila Srna Marković, dok je 4. i 5. mesto u konkurenciji devojčica pripalo Aleksandri Jevtić i Maši Josipović. Luka Radunović je u konkurenciji dečaka zauzeo četvrto mesto, a Aleksa Nikolić petu poziciju. 

    Ubedljivo najzanimljivija je bila trka najmlađih učesnika, rođenih 2006., 2007. i 2008. godine, a oni su ujedno i najviše uživali, pošto ih je posle preplivanih 50 metara u Savi, čekalo 100 metara bosonogog trčanja po peskovitoj plaži. U ‚‚SUPER KIDS AQUA“ trci mali ‚‚Tekatejovci“ su osvojili dve srebrne medalje, a u Pančevo su ih doneli Iva Božičković i Aleksa Kežić.

    U zvaničkom kalendaru Srpske triatlonske unije nalazi se još jedna trka do kraja ove sezone. U organizaciji Triatlon Saveza Beograda, 27. septembra na Adi Ciganliji će biti održana treća trka sprint triatlona koja je se boduje u okviru STU kupa Srbije, čime će i zvanično biti završena sezona takmičenja u našoj zemlji. 

    T.M.

    (Foto credit: PK ‚‚Sremska Mitrovica“)

    Takmičari Triatlon kluba ‚‚Tamiš“ osvojili su 12 medalja na 4. Mitrovačkom akvatlonu, pet zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane medalje. Ova trka, koju je uspešno organizovao Plivački klub ‚‚Sremska Mitrovica“, nalazi se u zvaničnom kalendaru Srpske triatlonske unije za 2015. godinu i boduje se za STU kup.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport