Streljaštvo

Ivana Vislavski pionirska prvakinja Srbije

Pančevo, Sre, 14/09/2016 - 12:28
Tanja Marin

Pionirke SD „Pančevo 1813" u ekipnok konkurenciji osvojile dve srebrne medalje

PANČEVO, 14. septembar – Ivana Vislavski, pionirka Streljačke družine „Pančevo 1813", osvojila je svoju prvu titulu prvakinje Srbije u trostavu malokalibarskom puškom i tako objedinila titule prvakinje Srbije i titule prvakinje Vojvodine. Nova pionirska šampionka Srbije je na Prvenstvu Srbije po B programu malokalibarskim oružjem, koje je proteklog vikenda održano u Sremskoj Mitrovici, sjajno pucala u stojećem, klečećem i ležećem stavu, i sa 244 pogođena kruga (tri puta po deset metaka) ubedljivo osvojila zlatnu medalju. 

Pionirka Streljačke družine zauzela je prvo mesto ispred takmičarke „Smedereva" Natalije Tasić (232 pogođena kruga) i trećeplasirane Ive Jovanović, članice „Smedereva" (takođe 232 pogođena kruga). 

– Na Prvenstvu Srbije je bilo odlično, a s obzirom na to da mi je ovo prva medalja na državnom takmičenju, veoma sam zadovoljna svojim nastupom. Konkurencija mi je bila solidna, a s obzirom na to da smo se mi malo spremali za ovo takmičenje i da smo samo nekoliko puta išli u Beograd na treninge, odlično je ispalo na kraju, rekla je pionirka šampionka Srbije, Ivana Vislavski. 

Osim zlatne medalje u trostavu, Ivana je sa svojim klupskim drugaricama Anastasijom Grujovski i Marijom Aleksić osvojila dve srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji u trostavu i ležećem stavu. Prvo mesto u obe ekipne konkurencije pripalo je pionirskoj ekipi Streljačke družine „Smederevo". Na državnom prvenstvu pančevačke pionirke su nadmašile svoj rezultat sa nedavno održanog Prvenstva Vojvodine malokalibarskim oružjem, gde su u ekipnoj konkurenciji osvojile srebrnu medalju u trostavu i bronzanu u ležećem stavu. 

– Kako smo i očekivali, ova ekipa pionirki koja je i u vazdušnom programu bila odlična, nastavila je i u malokalibarskom programu iz serijske malokalibarske puške po B programu. Osvojili smo dve srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji i jedino nismo mogli da pobedimo ekipu „Smedereva", pošto su oni bili dosta spremniji. Ovo je i dokaz da smo najbolji u Vojvodini. Ivana Vislavski je, kao i na Prvenstvu Vojvodine, osvojila prvo mesto sa boljim rezultatom i veoma smo zadovoljni njenim nastupom. Anja Grujovski je bila sedma u obe discipline, dok je Marija Aleksić bila osma u ležećem stavu. To su sve zadovoljavajući rezultati. Ipak, Marija je bila favorit u jednom delu, ali smo morali da joj promenimo pušku, pa je imala taj hendikep. Pošto je i sledeće godine pionirka, mislim da će to uspeti da ispravi, rekao je trener i direktor Streljačke družine „Pančevo 1813", Siniša Veljković

Ovim takmičenjem završena je sezona 2015/2016. i uskoro počinje nova sezona u kojem će takmičari pucati iz vazdušnog oružja, pa su svi članovi Streljačke družine „Pančevo 1813" počeli treninge iz svi sportskih oružja u vazdušnom programu. Krajem oktobra i početkom novembra najstariji sportski kolektiv u našem gradu biće domaćin Kupa Srbije i 1. kola Lige Vojvodine. 

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti