Sport

Karate Klub Mladost iz Pančeva uspešan na kupu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 17/05/2021 - 10:51


Nakon kvalifikacija sa kupova regiona, kvalifikovani takmičari sa Kupa Vojvodine, nastupili su na kupu Srbije za kadete, juniore i seniore u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Karate klub Mladost je imao šest pojedinačnih nastupa i ekipe seniorki i kadetkinja u borbama, kao i ekipu kadetkinja u katama.

Seniorke su u izuzetno teškoj konkurenciji osvojile bronzanu medalju. Za ekipu su takmičile Jaredić Anđelina, Tesla Saška i Jaredić Anastasija. Iako debitantkinje u seniorskoj konkurenciji u kojoj su najmlađe dostojno su prezentovale svoje veštine i pokazale da su sposobne za najveća dela.

Ekipa u sastavu: Petrović Katarina, Žunić Sara, Tubić Ana i Amanović Milica kroz veoma teške mečeva je došla do bronzane medalje.

Kadetkinja Žunić Sara u pojedinačnoj konkurenciji, borbe, preko 54 kg je takođe osvojila bronzu. Sara je radila sve mečeve u ekipnoj konkurenciji, do polufinala je lagano savladala sve svoje protivnice,  ali umor i mali nedostatak koncentracije, kao i odlična protivnica sprečio su je da se takmiči u finalu.

Ekipa kadetkinja u katama je osvojila peto mesto. Za ekipu su nastupile Štrbac Nađa, Dragičević Milica i Tatarov Jovana.

Peto mesto u borbama je osvojila Romanov Miljana, posle nekoliko pobeda.

Iako nisu osvojili medalje, dobro su se borili i prezentovali sebe isvoj klub: Dimitrije Emanuel i Pečenica Lara.

Makitan Tihomir kaže „Veoma smo zadovoljni učinkom naših takmičara. Posle mlađih kategorija i starije uzrasne kategorije postižu odlične rezultate, tako da klub ima medalje na državnim prvenstvima od poletaraca do seniora. Zahvaljujem se trenerima na dobrom radu, kao i takmičarima na požrtvovanosti i zalaganju”.
MarketingNajnovije vesti