Atletičari Dinama
Sport

Mlada Pančevka pobedila na uličnoj trci u Požarevcu

Izvor: 
013info Sre, 13/10/2021 - 22:30


Mlada atletičarka pančevačkog Dinama Ksenija Mrkela pobedila je u svojoj kategoriji na 57. uličnoj trci u Požarevcu koja je održana u sredu, 13. oktobra.

- Ksenija Mrkela je osvojila zlatnu medalju ubedljivo pobedivši svoje rivale Ovo je nastavak njene nepobedivosti u svom uzrastu. Nije bilo zbog svima poznate situacije sa Kovidom puno nastupa za mlađe uzrastne kategorije a na tzv.,,vašar trkama“ nismo želeli da vodimo naše najkvalitetnije atletičare. Kseniji nije bitan broj medalja jer su njene medalje samo sa prestižnih takmičenja po čemu se i odlikuju pravi šampioni. A sa tih takmičenja ona se vraća kao pobednik. Pravi naslednih svih najboljih pančevačkih atletičarki i to sve iz atletske škole „Dinamo“: Marine Munćan, Dragane Kiprijanović, Bogdane i Jelene Mimić, Kristine Đaković, Zorane Barjaktarović, i kao najmlađih ali podjednako ravnopravnih atletičarki trenutno aktuelnih Marije Mrkele i Sanje Marić. Koji klub ne bi bio ponosan na uspehe svih naših nabrojanih atletičarki a Ksenija se polako ali sigurno približava njima, rekao nam je trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Odličan je nastup imala i Jana Grujić koja je u poslednjim metrima svoje trke izgubila medalju i zauzela  4.mesto.

I atletičarka Crvene Zvezde, Brestovčanka Slađana Stamenković imala je zapažen nastup. U izuzetnoj konkurenciji ona je zauzela peto mesto u trci seniorki na dva kilometra, iza sjajnih atletičarki Novog Pazara.

Sledeći nastup atletičara „Dinamo“ biće tradicionalna ulična trka u Beogradu pa kros Srbije u Somboru.

- Kao šlag na kraju atletske sezone biće tradicionalna ulična trka Pančeva početkom novembra, jedna od najstarijih sportskih manifestacija našeg grada. Tradicija koja traje od 1946.god je ponos pančevačke atletike te ćemo pozvati sve prave atletičare našeg grada, kao i sve ljubitelje sporta u gradu i okolini da dođu i uveličaju našu veliku atletsku manifestaciju. Gosti će nam biti i mnogi klubovi iz cele Srbije kao i naši dragi gosti iz regiona, podsetio je Cvetkoski.

 

 
MarketingNajnovije vesti