• Mladoj pančevačkoj atletičarki uručena donacija kao vid motivacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sanji Marić iz Pančevačkog atletskog kluba Tamiš najbržoj mladoj atletičarki na svetu u disciplini 600 metara članovi Udruženja sportista Srpska Sparta iz Pančeva uručili su donaciju kao vid motivacije za buduća takmičenja.

    Na Državnom prvenstvu u atletici 1. marta u Beogradu četrnaestogodišnja Pančevka Sanja Marić istrčala je 600 metara za minut, tridesetšest sekundi i pet stotinki. Zahvaljujući takvom rezultatu postala je najbrža atletičarka na svetu u kategoriji do 15 godina.

    „Pronašla sam se u tom sportu i svideo mi se. Poseban je, drugačiji od ostalih i volela bih da nastavim da treniram i obaram lične rekorde“, kazala je Sanja Marić, atletičarka.

    „Da se nađete na listi Svetske atletske federacije vi morate da imate određenu normu koja je izuzetna. Norma je bila jedan minut i trideset osam sekundi. Ako vam kažem da se na svetu bavi blizu 5 miliona atletičara u svim kategorijama samo 50 atletičarki je ispunilo tu normu. A Sanja je u svom godištu ubedljivo je najbrža na svetu“, saopštio je Zoran Kocić, trener, Atletski klub „Tamiš“.

    Mladoj pančevačkoj atletičarki Udruženje sportista Srpska Sparta uručilo je donaciju.

    „Mi smo tu da motivišemo mlade sportiste, da im pržimo podršku i ovaj put smo odlučili da Sanju i njenu porodicu na neki način usrećimo i motivišemo za dalje uspehe. Poklonili smo im lap top, namirnice i vaučere koje mogu iskoristiti na Nis-ovim pumpama“, rekla je Vladana Zlatanović, Udruženje sportista Srpska Sparta Pančevo.

    Članica Atletskog kluba Tamiš Sanja Marić svakodnevno vredno trenira i priprema se za buduća takmičenja.

    „Malo je reći koliko smo mi ponosni na našu Sanju i njen uspeh. Mnogo voli taj sport, puno trenira i uz stručan rad i pomoć njenog trenera došli smo do ovakvih rezultata“, kazala je Milosava Gnjatović, Sanjina majka.

    Sanjin rezultat veliki je uspeh za srpsku atletiku i grad Pančevo. Sada su pred njom pripreme za buduća takmičenja na kojima će se potruditi da opravda mesto među najboljim svetskim atletičarkama.

    Sanji Marić iz Pančevačkog atletskog kluba Tamiš najbržoj mladoj atletičarki na svetu u disciplini 600 metara članovi Udruženja sportista Srpska Sparta iz Pančeva uručili su donaciju kao vid motivacije za buduća takmičenja.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]