Getty images
Olimpijske igre

Odbojkašice osvojile srebro!

Pančevo, Ned, 21/08/2016 - 09:30
Tanja Marin


Ženska odbojkaška reprzentacija Srbije osvojila je prvu, istorijsku, olimpijsku medalju za našu zemlju od kada se na ovim prostorima igra odbojka. Naše odbojkašice su na olimpijskom turniru zauzele drugo mesto i osvojile srebro, pošto su u finalnom duelu izgubile od reprezentacije Kine rezultatom 3:1 (19:25; 25:17; 25:22; 25:23). 

Ono što je krasilo naše odbojkaške gracije tokom celog olimpijskog turnira srpske odbojkašice su prikazale i u finalnom duelu. Borile su se iz petinih žila, želja je bila ogromna da se dođe do zlatne medalje, ali nepisano sportsko pravilo da na jednom turniru ne može ista ekipa da se pobedi dva puta i ovog puta se obestinilo. Savladale su Kinu u grupi rezultatom 3:0, ali ovoga puta nisu imale snage da ponove to isto. Kina im, pre svega, svojom igrom to nije dozvolila, a i našim odbojkašicama jednostavno nije bio dan, pošto je bilo izuzetno teško ponoviti sjajnu igru iz duela sa Rusijom i SAD-om. 

odbojkasice_3.jpg

Prvi set je pripao našim odbojkašicama, ali su Kineskinje u nastavku meča ubacile u višu brzinu i servisima pravile dosta problema našim igračicama na prijemu. Izmenama je naš selektor pokušao da pronađe raspoložene igračice i pravu postavu, ali su Srpkinje samo uspevale da dođu do izjednačenja ili da smanje zaostatak u setu na jedan poen, ali nisu imale dovoljno snage da naprave preokret. 

odbojkasice.jpg

Reprezentacija Kine je ovog puta igrala na višem nivou od naše reprezentacije, pa je zasluženo došla do zlatne medalje. Ipak, moramo biti izuzetno ponosni na srebrno odličje koje naše odbojkašice donose u Srbiju, pošto su na ovom olimpijskom turniru igrale sjajno, borbeno, požrtvovano i sa izuzetnim žarom i na putu do finala savladale veoma kvalitetne timove. Koliko je ovo veliki uspeh i koliko je teško osvojiti medalju na Olimpijskim igrama govori i činjenica da su ovo treće uzastopne igre na kojima učestvuje naša ženska odbojkašaka reprezentacija, koja je godinama u svetskom vrhu, a ovo je tek prvo odličje koje su osvojile, a nema sumnje da će ove devojke nastaviti da nas raduju i u buduće. 

T. M. 
MarketingNajnovije vesti