• Pančevac jedan od najuspešnijih reprezentativaca Srbije na Prvenstvu Evrope u powerliftingu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvenstvo Evrope u powerliftingu održano je u Poljskom gradu Skvirenci od 24.novembra do 4. decembra. Reprezentaciju Srbije, predvođenu predsednikom saveza Milanom Smiljanjićem, sačinjavalo je 10 takmičara, među kojima su se našli takmičari kluba dizača tegova Dinamo: Novak Lukić, Kristina Cvjetićanin i Jovana Radovanov.

    Jedan od najuspešnijih reprezenztativaca Srbije bio je Novak Lukić. On je u kategoriji juniora do 105 kg osvojio broznanu medalju u disiplini čučanj sa ostvarenim rezultatom od 307, 5 kg. Svojim rezultatom doneo je prvu juniorsku medalju za reprezenaciju Srbije od kako postoji powerlifting sport u Srbiji. U ukupnom plasmanu u totalu zauzeo je 4. mesto. Trebamo napomenuti da je ovaj rezultat  najvredniji u istoriji kluba dizača tegova „Dinamo“ koji postoji punih 76 godina.

    Kristina Cvjetičanin je na ovom prvenstvu imala primarnu debitantsku ulogu sudije, gde je uspešno položila sudijski ispit za  međunarodnog powerlifting sudiju B kateogrije. Takođe, ona je i takmičila na Evropskom prvenstvu u kategoriji seniorki do 84 kg gde je zauzela 12.mesto sa rezultatom u totalu od 365 kg.

    Jovana Radovanov, sa rezultatom u totalu od 420 kg, u kategoriji seniorki preko 84 kg, zauzela je 9. mesto. Svoj lični rezultat popravila je za 25 kg.

    Ovo je veliki uspeh za reprezentaciju Srbije, koja je na ovom prvenstvu ostvarila rekordan broj reprezentativnih učesnika na jednom ovakvom velikom takmičenju. Po prviu put u istoriji postojanja kluba imali smo 3 predstavnika na prvenstvu Evrope. Medalja i plasman koji je Novak Lukić osvojio u disciplini čučanj, biće ubeležen u istoriji powerliftring saveza Srbije i kluba Dinamo kao prva Evropska juniorska medalja za reprezntaciju Srbije. Naredno takmičenje tradicionalni Gala kup,  ujedno i poslednje takmičenje za 2022.godinu održava se u Zaječaru 17.decembra, gde će kdt Dinamo nastupati sa preko 20 takmičara iz tri starostne kategorije.

    Prvenstvo Evrope u powerliftingu održano je u Poljskom gradu Skvirenci od 24.novembra do 4.decebmra. Reprezentaciju Srbije, predvođenu predsednikom saveza Milanom Smiljanjićem, sačinjavalo je 10 takmičara, među kojima su se našli takmičari kluba dizača tegova Dinamo: Novak Lukić, Kristina Cvjetićanin i Jovana Radovanov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport