Foto: AK "Tamiš"
Sport

Pančevke Kristina i Ana najbrže na Novosadskom krosu

Izvor: 
AK Uto, 14/03/2017 - 12:13

U nedelju, 12. marta u Sremskoj Kamenici na dobro poznatoj stazi u Kameničkom parku gde su ranijih godina tradicionalno trčani Balkanski krosevi, održan je 4. Novosadski Kros, humaniarnog karaktera pod nazivom "Trčim za dečji osmeh".

Ana Dragojević iz OŠ "Đura Jakšić" Pančevo je u trci devojčica 5. razreda (2005. godište) osvojila pobednički pehar i 1. mesto na stazi dužine 800 metara, dok je Pančevka Kristina Krtenić, članica AK "Partizan" zauzela prvo mesto u konkurenciji godinu dana starijih atletičarki. Trku je organizovao atletičar i humanitarac Goran Vendlener u saradnji s Omladinskim atletskim klubom "Novi Sad" i Visokom poslovnom školom strukovnih studija. Trka je bila humanitarnog karaktera, a od preko 800 prijavljenih takmičara uplatom startnine sakupljeno je više od 300.000 din, koja su namenjena deci bez roditeljskog staranja.

Dečja trka je startovala u 10 sati trkom predškolaca na 100 metara, zatim su trčali osnovci od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, a učenici od petog do osmog razreda na 800 metara. Pored glavne trke na 10,5km organizovana je i rekreativna trka na 4,5 kilometra kao i trka korporativnih štafeta.


MarketingNajnovije vesti