• PANČEVO: Srebro Sanje Marić je fantastičan rezultat – ona je atletski biser Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pionirsko Prvenstvo Srbije bilo je poslednje takmičenje srpskih atletičara u zimskoj sezoni, a mlada Pančevka Sanja Marić postala je vicešampionka Srbije na 800 metara.

    – Ljubitelji sporta rekli bi „samo srebrna medalja“, a ja bih rekao – fantastičan rezultat. Sanja je od novembra 2021. članica  AK Dinamo. Pokazala je izuzetan napredak.  Šta reći kada u jednoj trci oboriš državni rekord, a osvojiš bronzanu medalju. Još uvek se nisu svekockice poklopile jer je kratak period saradnje iza nas, ali mogu da Vam kažem da će Sanja Marić, uz svoju godinu dana stariju klupsku drugaricu Mariju Mrkelu, predstavljati atletski biser Srbije u narednom periodu. Ovakva dva talenta sličnih godina je privilegija za svaki ozbiljan klub, kaže trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

    Ove dve devojčice u narednom periodu očekuju bazične i predtakmičarske pripreme sa atletskom reprezentacijom Srbije, a onda dolazi za nas mnogo važniji deo takmičenja na otvorenom.

    – Dominacija AK Dinamo je evidentna. Nadamo se da ćemo se sledeće godine još bolje organizovati i da će još nekoliko atletičara koji trenutno treniraju u našem klubu biti registrovani kao naši atletičari. Tada ćemo svoju pravu snagu, kazao nam je Cvetkoski.

    U konkurenciji mlađih pionira nastupili su Ksenija Mrkela i Miljana Todorović. One nisu trenirele u dvorani zbog svima nama poznate situacije sa panndemijom tako da su i njihovi rezultati bili skromni.

    – Ove devojčice uz još desetak njihovih klupskih drugara će tek na otvorenom takmičenju pokazati svoj pravi raskošni talenat, zaključuje Cvetkoski.

     

    Pionirsko Prvenstvo Srbije bilo je poslednje takmičenje srpskih atletičara u zimskoj sezoni, a mlada Pančevka Sanja Marić postala je vicešampionka Srbije na 800 metara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport