Veslači Tamiša Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVO: Uspeh veslača Tamiša u Omladinskoj ligi Srbije

Izvor: 
013info Pon, 29/06/2020 - 09:59

U Čurugu je, u subotu 27. juna, održano II kolo Omladinske lige Srbije. Na regatnoj stazi koja je postavljena na  delu meandra reke Tise naši najbolji kadeti i pioniri veslali su za nove bodove i što bolji plasman u okviru  Omladinske lige Srbije.

Osokoljeni dobrim rezultatima sa prethodne regate Omladinske lige mladi veslači Tamiša su sa puno entuzijazma krenuli u osvajanje novih medalja.

Iako najneiskusniji, ovo im je tek druga regata u veslačkoj karijeri, Mihajlo Marković i Petar Perić veslajući pionirski dub-skul pokazali su svoj raskošni talenat i u finalu osvojili zlatnu medalju čime su preuzeli bodovno vođstvo u trenutnom ukupnom plasmanu OLS. Druga ekipa „Tamiša“ u dubl-skulu u sastavu Ognjen Videnov, Marko Jančikin bili su četvrti u istoj finalnoj trci.

Drugu medalju i to srebrnu osvojile su devojke Tamiša u četvercu-skul za pionirke. Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner su pokazale svoju borbenost i upornost i popravile svoj plasman u odnosu na prethodnu regatu kad su bile treće.

Pionirski četverac-skul “Tamiša” u sastavu Jovan Stojiljković, Pavle Milutinović, Damjan Stojković, Uroš Jelkić zaokružio je uspeh veslača “Tamiša” osvajanjem bronzane medalje.

 
MarketingNajnovije vesti