• PANČEVO: Vaterpolisti Mladosti bez poraza na putu ka eliti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vaterpolisti „Mladosti“ iz Pančeva novu 2021. godinu dočekali su na prvom mestu na tabeli Prve B vaterpolo lige. Ono što je poseban uspeh „Mladost“ je svih devet utakmica odigranih u jesenjem delu 2020. godine rešila u svoju korist.

    – Sada smo tačno na pola sezone, i sve ukazuje na to da ćemo se sledeće godine takmičiti u višem rangu, kaže nam Lazar Panajotović, sekretar kluba i trener mlađih kategorija.

    Igrači Mladosti su njihovi „klinci“, ovaj tim sastavljen je pretežno od sedamnaestogodišnjaka.

    – Oni će sazrevati zajedno sa timom. Bilo bi dobro da ostanu na okupu, kaže Lazar.

    Mladost je dominantno završila prvi deo sezone. To nisu bile tesne pobede, već su često mreže protivnika bile napunjene do vrha.

    – Pre početka sezone smo znali da smo jaki. Čak smo u pripremnim utakmicama igrali ravnopravno sa ekipama iz višeg ranga. Neke i pobedili. Dva igrača su nam došla iz inostranstva i uz našu decu napravili smo odličan tim, što se pokazalo i u prvom delu sezone, objašnjava Lazar.

    „Mladost“ ima i sjajne mlađe kategorije. Rad s njima je veoma bitan za budućnost vaterpola u gradu. Ali nije sve bilo tako lako. Pojavio se i drugi vaterpolo klub u našem gradu i uz dobar marketing privukao mlade vaterpoliste. Međutim, sve je to bilo kratkog daha.

    – Vratila su se naša deca. Imamo dobre mlađe kategorije i sa njima rade četiri licencirana trenera. Mi zaista pridajemo veliki značaj radu sa mladim vaterpolistima, priča Lazar.

    Pitamo i kakve su im ambicije u višem rangu, s obzirom na to da su to realne ambicije.

    – Svakako ćemo se morati pojačati. Prva liga je nešto potpuno drugo. Mislim da uz neka pojačanja, možemo biti konkurentni, poručuje Lazar.

    Zanimljivo je da ukoliko se plasira u Prvu A ligu, Mladost ne bi mogla svoje utakmice da igra na zatvorenom bazenu, jer on ne ispunjava standarde. Panajotović kaže da vidi rešenje u aktiviranju balona nad otvorenim bazenom. Da se pronađe neko rešenje za grejanje i da tu mogu da igraju utakmice na domaćem terenu. U suprotnom, naš klub bi morao da igra u nekom drugom gradu.

    A šteta bi bila da naš klub ne igra na našem bazenu, zar ne?

    Vaterpolisti Mladosti iz Pančeva novu 2021. godinu dočekali su na prvom mestu na tabeli Prve B vaterpolo lige. Ono što je poseban uspeh Mladost je svih devet utakmica odigranih u jesenjem delu 2020. godine rešila u svoju korist.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport