• PANČEVO: Zlato i srebro na Prvenstvu Srbije za klub bez atletske staze

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle duže pauze zbog epidemije nastavljena su atletska takmičenja. Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke. I AK DInamo Pančevo se sa ovog takmičenja vratio sa dve medalje. Zlatnom i srebrnom. Sjajan uspeh za klub koji već godinama nema atletsku stazu.

    Aleksa Živanov je postao prvak Srbije za starije juniore u bacanju kopnja dužinom od 51,50 metara. To nije njegon najbolji rezultat ali je ubedljivo pobedio na prvenstvu Srbije bacivši više od 4 metara bolje od drugoplasiranog, a gotovo 10 metara više od trećeplasiranog takmičara.

     

     

    – Ako istaknemo da je on mlađi junior ovaj rezultat ima još veću vrednost. Očekujemo poziv selektora za Prvensvo Balkana na kojem će Aleksa imati ozbiljniju konkurenciju i tek tako može baciti svoj maksimum, kaže trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

    Marija Mrkela osvojila je srebrnu medalju na 400m rezultatom 57,53. Sjajna trka pančevačke pionirke koja se apsolutno ravnopravno takmiči i sa starijim juniorkama, devojčicama koje su četiri godina stariji od nje.

     

     

    – Marija se već dve godine niti sa jednog Prvenstva Srbije nije vratila bez medalje. Ona je ponos našega kluba, a grad Pančevo će se vrlo biti prepoznatljiv po našoj atletskoj gazeli.Velike su ambicije vezane za Mariju Mrkelu u atletskom savezu Srbije ali ćemo o tom projektu pisati nekom drugom prilikom, objašava Cvetkoski.

    Marija se plasirala i za finale na 200m ali u dogovoru sa trenerom nije trčala finale na 200m zbog štafete 4x400m .

    Sjajan je i rezultat Strahinje Stevšić akoji je u finalnoj trci na 800 metara osvojio četvrto mesto istrčavši lični rekord od 1,59, a od medalje ga je delilo samo dve desetinke sekunde.

    Strahinja Stevšić, Aleksa Živanov i Marija Mrkela su proteklih 7 dana bili na kampu atletskih nada a svojim naspupom na ovom takmičenju pokazali su da im je tamo zaista bilo mesto.

    Peto mesto zauzela je i ženska štafeta 4x400m u sastavu Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Miona Brkić i Marija Mrkela. Uspešnu trku imao je i Andreja Božanić na 800m istrčavši trku u vremenu ličnog rekorda 2.08.

    Atletski klub ,,Dinamo“će tek u narednih tridesetak dana pokazati svu svoju snagu atletičara i umeće svojih  trenera.

    – Sigurni smo da ćemo biti peti klub u Srbiji što bi bio najbolji plasman u istoriji pančevačke atletike, zaključuje Cvetkoski.

     

     

    Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za starije juniore i juniorke. Posle duže pauze zbog epidemije nastavljena su atletska takmičenja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport