• Porazi ‚‚Dinama” i ‚‚Železničara”, ‚‚Borac” blizu ispadanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fudbaleri ‚‚Dinama” izgubili su od ‚‚PIK Prigrevice” u 28. kolu Srpske lige rezultatom 2:1 (2:1). I ‚‚Železničar” i ‚‚Borac” iz Starčeva, klubovi koji se takmiče u nižem rangu, Banatskoj zoni, doživeli su istu sudbinu kao i ‚‚Dinamo”, pa će se u preostala dva kola prvenstva boriti za plasman u viši rang, odnosno za opstanak u zonskom takmičenju.

    Tek što je počeo duel ‚‚Dinama” i ekipe iz Prigrevice na Gradskom stadionu u Pančevu, gosti su se radovali, pošto je Milan Mirosavljev u trećem minutu iskoristio gužvu u šesnaestercu domaćih da dovede svoj tim u vođstvo. Izjednačujući pogodak za ‚‚Dinamo” dao je Stefan Čikić u 15. minutu, da bi samo nekoliko minuta kasnije Slaven Juriša imao priliku da pančevačkom sastavu donese preokret. Ipak u situaciju ‚‚1 na 1″ sa golmanom ‚‚PIK Prigrevice” Dejanom Kronićem, izvukao je deblji kraj, pa je rezultat ostao nepromenjen. Gosti su do drugog i pobedonosnog gola došli posle kornera u 31. minutu, iskoristivši loše pokrivanje domaćih fudbalera. Loptu je glavom u mrežu sproveo Bojan Stojičić. Iako je bilo nekoliko prilika za oba tima u nastavku utakmice, rezultat je ostao nepromenjen, pa je ‚‚Dinamo” zabeležio drugi uzastopni poraz.

    Fudbalski klub ‚‚Dinamo” ovim porazom izgubio je sedmu poziciju na tabeli i sada je deveti sa 37 bodova. U pretposlednjem kolu prvenstva pančevački fudbaleri igraju protiv ekipe ‚‚Dunava” u Novim Banovcima.

    Iako su lideri Banatske zone, fudbaleri ‚‚Železničara” se nalaze u veoma lošoj formi, što pokazuje i treći poraz u nizu na gostujućim terenima. Ovog vikenda, u 28. kolu prvenstva savladala ih je poslednjeplasirana ekipa ‚‚Sloge” u Plandištu rezultatom 2:0. Pošto i njihovi glavni konkurenti u borbi za prvo mesto na tabeli beleže slabije rezultate, dva kola pre kraja sezone ‚‚Železničar” je i dalje prvi na tabeli sa 51 osvojenim bodom. Da bi izborili plasman u Srpsku ligu u predstojeća dva meča Pančevci moraju da osvoje dva boda.

    Mnogo teži zadatak do kraja sezone imaće starčevački ‚‚Borac”, koji se porazom u Banatskom Karađorđevu od ekipe ‚‚Jedinstva” rezultatom 3:0, vratio na poslednje mesto na tabeli. Starčevci imaju 33 boda, ali i teoretske šanse da zadrže opstanak, pošto ekipe od 6. do 16. (poslednjeg) mesta na tabeli deli šest bodova.

    U pretposlednjem kolu ‚‚Železničar” na Sporskom centru ‚‚Mladost” dočekuje ekipu ‚‚Crvene zvezde” iz Ruskog Sela, dok ‚‚Borac” u Starčevu igra protiv ‚‚Slobode” iz Novih Kozaraca.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]