Foto: Aleksandar Dragojević
Sport

Uspešan vikend za pančevačku Panoniju

Izvor: 
013info Pon, 29/06/2020 - 11:38

Na 11. Novosadskom noćnom maratonu, u subotu 27.06.2020. AK Panonija je predstavljalo  čak pet atletičara.

U muškoj konkurenciji trkača koji su trčali polumaraton, već od samog početka veoma jak tempo je zadao Novica Stojanović a sve je to ispratio i klupski kolega Ivan MIškeljin, a tako je ostalo do samog finiša.  Po veoma teškom vremenu za trčanje i ne baš lakoj stazi dugoj 21,1 km, Novica Stojanović je ušao u cilj kao pobednik rezultatom 1:21,01 dok je Ivan Miškeljin u cilj ušao kao vicešampion sa vremenom 1:22,17.  Ovaj uspeh je veći samim time da je učešće u polumaratonu uzelo oko 300 trkača iz zemlje i regiona, a Novica Stojanović i Ivan miškeljin dokazali da su u samom vrhu u regionu u ovoj disciplini. U polumaratonu je učestvovao nakon četiri meseca bez takmičenja i Ivan Jevtić koji se polako vraća u formu. 

Predstavnici Panonije u maratonu, na stazi dužine 42,2 km takođe su imali dobre rezultate pa je tako LJiljana Tasić zauzela sedmo mesto dok je Željko Zeljković maraton okončao na petom mestu.

U nedelju, 28. juna, atletičari AK Panonija su nastupili na ekipnom Prvenstvu Srbije za starije juniore i u ukupnom  plasmanu osvojili sedmo mesto. 

Prvi je nastupio Dušan Bilkan u skoku u vis i troskoku dok je odmah nakon toga sjajni Marko Stojilović zauzeo dva druga mesta u disciplinama bacanje koplja 800 gr na daljinu 44,03 m i u bacanju kugle 6kg rezultatom 11,61m. Uspešne nastupe imali su i Uroš Ostojin u skoku u dalj kao i Aleksandar Dugić u trci 110 m prepone i trci na 800m u kojoj je Dugić postavio novi lični rekord koji sada iznosi 2:07,97. Damjan Čikić je takođe odlično trčao trku na 100m a u trci na 400m zabeležio lični rekord koji sada iznosi 54,18 sekundi. Na kraju je nastupila štafeta 4x100m u sastavu: Lazić, Ostojin, Bilkan i Čikić a krajnji rezultat Panonije je sedmo mesto na ovom Prvenstvu Srbije gde se bodovno nagrađuje prvih osam ekipa. 

Panonci se spremaju na naredni period i veliki broj pojedinačnih takmičenja koja ih očekuj
MarketingNajnovije vesti