• Veslač Miloš Stanojević na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Francusko jezero Ožibele, pokraj Liona, biće domaćin Svetskog prvenstva u veslanju od 30. avgusta do 6. septembra. Ovaj planetarni šampionat je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru, pa zbog toga ove godine učestvuje rekordan broj takmičara, čak 1291 veslača i veslačica iz 77 zemalja. Našu zemlju će predstavljati 14 takmičara u 7 disciplina, a predstavnik Pančeva i Veslačkog kluba ‚‚Tamiš“ je Miloš Stanojević, koji će nastupati u neolimpijskoj disciplini, skifu za lake veslače. 

    Sredinom jula iskusni reprezentativac Srbije je postigao najveći uspeh u karijeri pošto je na Svetskom kupu u čuvenom Lucernu osvojio srebrnu medalju. Kao i tokom većeg dela ove sezone, Miloš se i za Svetsko prvenstvo pripremao u Francuskoj, gde je uspostavio odličnu saradnju sa veslačima i trenerima Veslačkog kluba ‚‚ACBB“ iz Bulonj Bijankura. Uz odličan rad ove godine došli su i sjajni rezultati koje Stanojević postiže od kako se takmiči u skufu za lake veslače. Optimista je pred najvažnije takmičenje u 2015. godini, a kako je izjavio za zvanični sajt Veslačkog Saveza Srbije, imaće veoma jaku konkurenciju, ali i veliki motiv posle sjajnog rezultata na Svetskom kupu u Švajcarskoj. 

    Srebro iz Lucerna mi je udahnulo novu energiju i daljo još veći motiv u pripremama za Ožibele. U Francusku dolazim maksimalno spreman i samo sa jednim cilje, a to je da pokušam da izveslam rezultati uspod 6:55. Do skora mi je bio cilj da veslam ispod 7:00, a pošto sam u tome uspeo nekoliko puta, pomerio sam zacrtanu granicu. S tim u vezi o plasmanu ne razmišljam. Bio bih zadovoljan i desetim mesto pod uslovom da uspem da postignem rezultat koji sam sam sebi zacrtao. Konkurencija će biti znatno jača nego u Lucernu, bez obzira na to što postoji mogućnost da šampionat zbog povrede propusti Poljak Jerži Kovalski. Učestvovaće i ostali finalisti z Lucerna, svetski prvak iz Amsterdama Italijan Marćelo Miani, kao i još mnogo dobrih čamaca.

    U skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Francuskoj nastupiće 36 veslača. Kvalifikacije u ovoj disciplini su na programu prvog dana takmičenja, u nedelju 30. avgusta. U slučaju da Miloš Stanojević ne prođe direktno u polufinale veslaće u repasažu u ponedeljak, dok su polufinalne i finalne trke zakazane za 3., odnosno 4. septembar. 

     

    T.M. 

    Francusko jezero Ožibele, pokraj Liona, biće domaćin Svetskog prvenstva u veslanju od 30. avgusta do 6. septembra. Ovaj planetarni šampionat je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru, pa zbog toga ove godine učestvuje rekordan broj takmičara, čak 1291 veslača i veslačica iz 77 zemalja. Našu zemlju će predstavljati 14 takmičara u 7 disciplina, a predstavnik Pančeva i Veslačkog kluba ‚‚Tamiš“ je Miloš Stanojević, koji će nastupati u neolimpijskoj disciplini, skifu za lake veslače. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport