• ‚‚Želji“ samo bod protiv ‚‚Omladinca“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fudbaleri ‚‚Železničara“ u četvrtom kolu Srpske lige osvojili su bod u deulu sa ‚‚Omladincem“ iz Novih Banovca, pošto je utakmica završena rezultatom 1:1 (1:1). Iako su domaći fudbaleri na Sportskom centru ‚‚Mladost“ imali veliki broj izglednih prilika, nisu uspeli da ih realizuju, pa posle četiri odigrane utakmice, još uvek nisu osetili slast pobede.

     

     

    Prvi deo susreta ‚‚Železničara“ i ‚‚Omladinca“ protekao je u veoma dobroj igri domaćina, koji je odlučno napadao i stvarao šanse. Posle par izglednih prilika u 18. minutu su pogotkom Lazara Cvejića došli do vođstva. Usledio je period igre tokom kojeg su obe ekipe mogle do gola, ‚‚Želja“ je ima dve stopostotne šanse, ali ih nije iskoristio, zbog čega su kao po nepisanom fudbalskom pravilu, kažnjeni. U 40. minutu Alen Aska je poravnao rezultat, a samo 4 minuta kasnije, gosti su mogli da dođu do preokreta, pošto je golman ‚‚Železničara“ Branislav Katanić skrivio jedanaesterac. Za svoju nesmotrenost se iskupio, kada je centarforu ‚‚Omladinca“ Predragu Pejčinoviću odbranio udarac sa ‚‚kreča“, pa su ekipe u svlačionicu otišle rezultatski poravnate – 1:1. 

    Sa malo manje energije su obe ekipe igrele u nastavku susreta, viđeno je nekoliko prilika na obe strane. Pančevačka ‚‚dizelka“ je imala ozbiljnije šanse za gol, ali su Sreten Novakov i Lazar Cvejić bili neprecizni, pa je utakmica završena podelom bodova. 

    – Imali smo veoma važnu utakmicu u kojoj su nam tri boda bila neophodna da uhvatimo priključak sa ekipama koje se nalaze na sredini tabele. U skorije vreme se nismo ovako ispromašivali, imali smo pet stopostotnih šansi, ali lopta nije htela u gol. U prvom poluvremenu smo se ‚‚iskidali“, ako mogu tako da se izrazim, pa je možda usledio i pad snage kod nas. U drugom poluvremenu smo osetili još veći pritisak, jer smo imali taj imperativ pobede, a rezultat je bio 1:1. Malo se uvukla trema u igrače, što je dovelo do ovakvog iskoda susreta. Jasno je da moramo bolje i ja se nadam da već na sledećem teškom gostovanju u Subotici možemo da osvojimo bar bod, rekao je posle susreta kapiten Željko Stajčić

     Iako igrači ‚‚Želje“ nisu ostvarili pobedu u Srpskoj ligi u ovoj sezoni, njihova današnja igra može da raduje sve ljubitelje ovog kluba, jer igraju mnogo bolje i kvalitetnije nego na početku šampionata. Posle 4. kola, sa dva osvojena boda zauzimaju 13. mesto na tabeli, a u narednom kolu igraju u Subotici protiv ekipe ‚‚Bačke 1901″.

     

     

    Pančevački klubovi i klubovi iz okolnih naseljenih mesta imali su polovičan učinak u Prvoj JBPF ligi. Fudbaleri ‚‚Dinama 1945″ su očekivano slavili u Beloj Crkvi protiv domaćeg ‚‚BAK-a“ rezultatom 6:1. Ubedljiv je bio i ‚‚Borac“ u Starčevu u četvrtom kolu prvenstva, gde je do prve pobede došao protiv ekipe ‚‚Jedinstvo Stević“ iz Kačareva. Utakmica je završena rezultatom 3:0. ‚‚Vojvodina“ iz Crepaje je na svom terenu bila bolja od ‚‚Mladosti“ iz Omoljice (3:1), a poraze su pretrpeli i ‚‚Mladost“ iz Vojlovice i ‚‚Sloga“ iz Banatskog Novog Sela. Vojlovčane je savladao ‚‚Vulturul“ u Grebencu rezultatom 4:1, dok je ‚‚Sloga“ u Pavlišu izgubila od ‚‚Crvene zvezde“ minimalnim rezultatom. U subotu je u četvrtom kolu ‚‚Jugoslavija“ iz Jabuke u Uljmi izgubila od ‚‚Partizana“ rezultatom 2:0

    ‚‚Dinamo 1945″ je usamljen na vrhu tabele sa 12 osvojenih bodova, omoljačka ‚‚Mladost“ zauzima treće mesto sa 9 bodova, a ‚‚Vojvodina“ i ‚‚Sloga“ se sa po šest bodova nalaze na šestom, odnosno 7. mestu. ‚‚Borac“ iz Starčeva ima 4 boda (9. mesto), kao i ‚‚Mladost“ iz Vojlovice (10. mesto), dok sa bodom manje od 11. do 13. pozicije zauzimaju ‚‚Jedinstvo Stević“ iz Kačareva. ‚‚Jugoslavija“ iz Jabuke i ‚‚Vladimirovac“. 

    T.M.

    Fudbaleri ‚‚Železničara“ u četvrtom kolu Srpske lige osvojili su bod u deulu sa ‚‚Omladincem“ iz Novih Banovca, pošto je utakmica završena rezultatom 1:1 (1:1). Iako su domaći fudbaleri na Sportskom centru ‚‚Mladost“ imali veliki broj izglednih prilika, nisu uspeli da ih realizuju, pa posle četiri odigrane utakmice, još uvek nisu osetili slast pobede.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]