Švajcarska zastava Foto: pixabay
Srbija

Ambasada Švajcarske raspisala konkurs za umetnike iz Srbije

Izvor: 
Beta Sre, 12/02/2020 - 18:13

Treću godinu zaredom Ambasada Švajcarske u Srbiji raspisuje godišnji konkurs pod nazivom "Privatna vrednost" za mlade vizuelne umetnike i umetnice iz Srbije.
 
Petoro izabranih kandidata dobiće finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će se realizovati od sredine juna do kraja jula 2020. godine u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, navodi se u saopštenju Ambasade.
 
Tema izložbe je ponovo "Privatna vrednost" sa fokusom na "Lično angažovanje" u različitim oblicima. Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni između 1.1.1990. i 31.12.1997. godine, sa stalnim boravkom na teritoriji Republike Srbije od najmanje tri godine.
 
Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije ili skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).
 
Prijave se mogu poslati najkasnije do 5. marta 2020. na: [email protected]. Svaki umetnik i umetnica koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće 60.000 dinara, kao pomoć za pripremu radova.
 
Među učesnicima čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će odabrati jednog umetnika ili umetnicu, koji će dobiti posebnu nagradu od 240.000 dinara.
 
Prijave za konkurs "Privatna vrednost 3" moraju biti poslate isključivo u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela.MarketingNajnovije vesti