• Bivšem direktoru Uprave za agrarna plaćanja tri godine i osam meseci zatvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Viši sud u Beogradu osudio je bivšeg direktora Uprave za agrarna plaćanja Žarka Radata na kaznu zatvora od tri godine i osam meseci zbog primanja mita.

    Presudom, koju je donelo Posebno odeljenje za organizovani kriminal, odlučeno je da se u kaznu uračunava i vreme koje je proveo u pritvoru, saopštio je Viši sud.

    Izrečena mu je i zabrana vršenja poziva i dužnosti vezanih za poslove u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u trajanju od četiri godine, „s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere“.

    U saopštenju je navedeno da je Valentin Dražilov (iz te uprave) osuđen zbog primanja mita na kaznu zatvora od 15 meseci, u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

    Dodaje se da je Bora Živić, takođe iz te uprave, osuđen zbog primanja mita na kaznu zatvora od dve godine, a u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

    Navedeno je i da je Dunja Vasić (iz te uprave) zbog pomaganja u primanju mita uslovno osuđena na 12 meseci zatvora. Sud je odredio da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena za četiri godine ne učini novo krivično delo.

    Zbog davanja mita, poljoprivrednici Vladimir Heđi i Milenko Sikimić osuđeni su uslovno na deset meseci i istovremeno im je određeno da se kazna neće izvršiti ukoliko tri godine ne učini novo krivično delo.

    Protiv presude, stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

    Oni su, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni u decembru 2018. Bili su osumnjičeni za zloupotrebe u vezi dodele subvencija i podsticaja za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

     

    Viši sud u Beogradu osudio je bivšeg direktora Uprave za agrarna plaćanja Žarka Radata na kaznu zatvora od tri godine i osam meseci zbog primanja mita.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]