• Boško Obradović i Ivan Kostić prekidaju štrajk glađu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Lider Dveri Boško Obradović je saopštio da je nakon konsultacija sa narodnim poslanicima doktorom Draganom Vesovićem i Marijom Janjušević odlučeno da on i poslanik Ivan Kostić prekinu štrajk glađu.
     
    Boško Obradović je medijima ispred Doma Narodne skupštine rekao da su uradili sve što je bilo do njih da skrenu pažnju javnosti na probleme u kojima se Srbija nalazi.
     
    „Nakon punih 11 dana štrajka glađu, kako mi kažemo strogog posta, smatram da treba u ovom trenutku da prekinemo, sa jasnom porukom da smo uradili sve što je do nas da skrenemo pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na probleme u kojma se Srbija nalazi i nedemokratski karakter vlasti“, rekao je Obradović.
     
    Podsetio je da je u štrajk glađu ušao u znak solidarnosti sa poslanikom Miladinom Ševarlićem sa kojim je pre četiri godine bio na istoj izbornoj listi, a koji je tražio da skupština na razmtranje stavi temu Kosova i Metohije u funkciji poštovanja ustava i očuvanja Kosmeta u sastavu Srbije, a na osnovu rezilocije 1244.
     
    „Smatrao sam da kao mlađi kolega ne mogu da prođem pored čoveka u godinama, koji je spreman da rizikuje život“, naveo je Obradović. 
     
    „Borba traje četiri godine“ 
    Obradović je rekao da se nalaze na kraju četvorogodišnjeg mandata, koji su započeli buntom.
     
    „Ako se sećate, da bismo uopšte postali narodni poslanici u parlamentu, na osnovu glasova sa izbora, morali smo da provedemo nekoliko noći u izbornoj komisiji braneći rezultate od izborne krađe aktuelne vlasti. Četiri dana smo proveli u podrumu Skupštine pored RIK-a, braćneći Ustav, demokratiju i izbornu volju građana. Sam naš ulazak u Skupštinu bio je obeležen buntom, odbranom ustava i demokratije. Četiri godine traje ta naša borba“, istakao je Obradović.
     
    Obradović je rekao da sada, kao i pre četiri godine, brane ustav i demokratske vrednosti koji su, ocenjuje, konstantno ugroženi poslednjih osam godina.
     
    „Zaista je to lajt motiv našeg mandata – odbrana ustava, demokratskih vrednosti i odbrana Kosova i Metohije u sastavu Srbije, uz konstantnu borbu protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti, i želju da dođe do neselektivnog rada tužilaštva i sudstva i dve stvari koje smo dodatno istakli, a psoebno insistirao kolega Ivan Kostić kao predsednik Odbora za Srbe u regionu, a to je zaštita Srba van Srbije i sloboda medija, koja je opet u epicentru pažnje zbog sramnog i nečasnog saopštenja bez potpisa RTS-a“, rekao je lider Dveri. 

    Lider Dveri Boško Obradović je saopštio da je nakon konsultacija sa narodnim poslanicima doktorom Draganom Vesovićem i Marijom Janjušević odlučeno da on i poslanik Ivan Kostić prekinu štrajk glađu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija