• Brnabić traži „disciplinovanje“ Zorane Mihajlović zbog intervjua za „nepodobne medije“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Premijerka Srbije Ana Brnabić je na televiziji Hepi rekla da joj je zasmetalo to što je Zorana Mihajlović dala intervju za list Nova. I da će zbog toga pred sud stranke.
     
    Ona je tokom gostovanja ocenila da je postupak Zorane Mihajlović – neljudski.
    Reakcije i osude drugih članova stranke nastavile su se na društvenim mrežama, a i sama ministarka Mihajlović nije im ostala dužna.
     
    Podobni i nepodobni, očito je jedina iskonska podela u medijima, prenosi N1. Kako dodaju, vlast ne bira sredstva, ali bira medije. 
     
    Neko ko je potpredsednik Vlade i u vrhu Srpske napredne stranke u Novoj S – mediju koji je, mislim u direktom vlasništvu Đilasa… Prosto nije fer prema onome kome taj medij najgore govori svaki dan. Ja ću pokrenuti to pitanje pred strankom. I mislim da neke stvari jesu crvene linije i nekako nisu ljudske„, rekla je Brnabić.
     
    Rade Đurić iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) smatra da su reči Ane Brnabić direktan pritisak na medije koji kritički izveštavaju o radu vlasti i loša poruka drugim medijima, ali i poruka premijerkinim stranačkim saborcima.
     
    Kojima se zapravo šalje određena poruka šta se može dogoditi ili koju vrstu posledice mogu da očekuju ili reakciju ukoliko komuniciraju ili daju izjave takvoj vrsti medija, odnosno kritički orijentisanim medijima„, kaže on.
     
    Brnabić bi zapravo, sa najviše funkcije na kojoj se nalazi, trebalo da daje primer i da osuđuje izjave poput one koju je sama dala, zaključuje Đurić. 
     
    Ovo je jako loša poruka, sa druge strane nedopustiva poruka i određena vrsta čak i diskriminacije. Posebno zbog toga što je premijerka i osnivač i član vladine radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, koja na svojim sastancima razgovara između ostalog i o različitim oblicima pritisaka„, ističe Đurić.
     
    Iza leđa premijerke odmah je stao je i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić porukom – „ne pada sneg da zaveje breg već da svaka zverka pokaže svoj trag“.
     
    Članovi Srpske napredne stranke jedva čekaju da ocene svakoga od nas u stranci i sa velikim nestrpljenjem očekuju taj trenutak. A što se tiče onih koji bi preko stranih ambasada da se preporuče za mesto ministra, odmah mogu da im kažem da su se džaba trošili za skupe poklone i gala večere njihovim ekselencijama„, poručio je Glišić.
     
     
    Đukanović: Fukara od ministarke“
     
    A onda je krenula lavina poruka iz SNS-a. Javio se član Predsedništva SNS, advokat Vladimir Đukanović i na Tviteru napisao: „Eto, mi smo nazadni, retrogradni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo ministarku Zoranu koja nas vadi, jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, posebno dete. Dobro je da imamo od koga da učimo„.
     
    Na to je ministarka odgovorila na svom Instagram nalogu – napravila je skrinšotove gostovanja Đukanovića na TV N1 i Newsmax Adria, i napisala: „Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila: Glup se ne traži, on se sam javlja„.
     
    Na to joj je Đukanović odgovorio, nazivajući ministarku fukarom, na Tviteru: „Čuvaj mi se sine, stara majka kuka, svaka bi fukara da ubije vuka“. Tako i ova fukara od ministarke dobro zna da su ova moja gostovanja bila pre nego što su gospoda počela da kriminalizuju porodicu Aleksandra Vučića i sve nas, a ona je odlučila njima da se „otvori“ posle toga“ – napisao je on.
     
    Vučić: Neko je odlučio da bude popularan
     
    Upitan za intervju ministarke energetike i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović listu Nova, što su pojedini članovi te stranke kritikovali, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je „neko odlučio da bude popularan, a da neko drugi misli da je to greška“.
     
    Ja ne dajem izjave za takve medije jer bih time pogazio sopstvenu porodicu i decu koja su bila meta njihovih brutalnih laži. Nije me Zorana pitala za to, mi smo demokratska stranka u kojoj ljudi imaju pravo na različita viđenja, ali onda moraju da prihvate i da većina odlučuje o važnim stvarima i da poštuju odluke većine a ne samo svoje„, kazao je Vučić.
     
    Komentarišući gostovanja poslanika SNS Dragana Šormaza i Bratislava Jugovića na televiziji N1, Vučić je kazao da oni tamo samostalno idu i da predstavljaju „sebe“.
     
     
    Đilas demantovao izjavu Brnabić da je vlasnik Nove
     
    Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas reagovao je na izjavu premijerke Ana Brnabić da je on „direktni vlasnik Nova S“.
     
    Ana Brnabić ponovo laže. I to svesno i sa namerom, jer ona sigurno ima podatke da nikada nisam bio vlasnik Nova S i da ni na koji način ne utičem na njihovu uređivačku politku. Štaviše, imam niz kritika na račun medija koji su deo United grupe sa kojih svakodnevno dolaze napadi kritike kako na SSP, tako i namene lično„, navodi on..

     

    Premijerka Srbije Ana Brnabić je na televiziji Hepi rekla da joj je zasmetalo to što je Zorana Mihajlović dala intervju za list Nova. I da će zbog toga pred sud stranke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija