kovid testovi Foto: Uprava carina
Srbija

Carinici otkrili krijumčare testova za koronu

Izvor: 
FoNet Čet, 15/10/2020 - 15:23Carinici i policija sprečili su pokušaj šverca 50 kompleta testova na korona virus na prelazu Gradina, saopštila je danas Uprava carine.

Neprijavljeni testovi za kovid-19 otkriveni su u sredu, kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio autobus crnogorskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Rožaje.

Vozači i putnici su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, ali su detaljnim pregledom unutrašnjosti autobusa, u mrežici naslona poslednjeg reda sedišta pronađene dve kesice sa 50 ampula nepoznatog rastvora.

Кao njihov vlasnik prijavio se 59-godišnji vozač autobusa, državljanin Turske, koji je objasnio da se radi o ampulama koje su deo seta za testiranje na koronu.

Nakon toga je carinicima pokazao i dve kutije sa 50 kesica, koje su bile u frižideru autobusa, a koje zajedno sa prethodno pronađenim ampulama čine 50 kompletnih setova testa na virus SARS-Cov -2, rekavši da je imao nameru, ali je zaboravio da ih prijavi.

Carinici su u utorak kod putnice kombija koji je bio na putu iz Bugarske ka Nemačkoj pronašli preko 220 tableta klonareks-klonazepam, što je alternativa za rivotril i nalazi se na listi psihoaktivnih supstanci.

Кako 46-godišnja bugarska državljanka u čijoj su ručnoj torbi pronađeni sporni lekovi nije imala adekvatnu lekarsku dokumentaciju, zajedno sa njima je predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

 
MarketingNajnovije vesti