• Desetak ljudi u Srbiji ponovo obolelo od kovida iako su već preležali tu bolest

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević izjavila je da su registrovani slučajevi pacijenata reinficiranih korona virusom, objavio je 021.
     
    Prema njenim rečima, uočeno je 10-ak pacijenata koji su ponovo imali infekciju iako su prethodno preležali ovu bolest. U drugom navratu imali su lakše kliničke slike.
     
    Dr Kisić-Tepavčević je ocenila da je stepen kolektivnog imuniteta i dalje daleko ispod onog koji bi omogućio usporavanje epidemije. 
     
    Ona je navela da se beleže pozitivni parametri, da je sve manje zahteva za hospitalizaciju i da se sve manji broj građana javlja u kovid ambulante. Kao dobru vest, pomenula je informaciju da je u Nišu, od testiranih 117 osoba, samo jedna bila pozitivna, na osnovu čega očekuje da narednih dana imamo povoljnije brojke.
     
    Prema njenoj oceni, sada se nalazimo u  prelomnom trenutku, kada se očekuje da krivulja infekcije krene silaznim tokom, zbog čega bi striktno trebalo sprovoditi zaštitne mere.
     
    Dr Sanja Glišić iz instituta Vinča potvrdila je da međunarodna istraživanja pokazuju da se prenos virusa može smanjiti nošenjem maske, posebno kada ih nose oni koji su inficirani.

    Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević izjavila je da su registrovani slučajevi pacijenata reinficiranih korona virusom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Za vreme praznika otkriveno oko 25.000 prekršaja

    Pripadnici saobraćajne policije, tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, na teritoriji Srbije kontrolisali su više od 57.000 vozila i otkrili oko 25.000 […]