Učionica Foto: pixabay
Srbija

Direktori škola sa Ružićem zbog krivičnih prijava

Izvor: 
Tanjug Sre, 25/11/2020 - 10:14

U MInistarstvu prosvete počeo je sastanak predstavnika Društva direktora škola Srbije sa ministrom Brankom Ružićem, gde razgovaraju kako da se reši problem direktora u Beogradu protiv kojih su pokrenute krivične prijave jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske.

Krivičnu prijavu podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Đukić, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola.

Direktori škola zatražili su od ministra Ružića da ih zaštiti, jer su poštovali zakon i sve mere i instrukcije koje su dobili od Ministarstva prosvete i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.

Predsednik Društva direktora škola Srbije i direktor Druge ekonomske škole u Beogradu Dejan Nedić kaže za Tanjug da su direktori škola umesto pohvala za dobro obavljen posao i sprovođenje protivepidemijskih mera, dobili krivične prijave.

On je najavio kontraprijeve protiv predsednika Sindikata zaposlenih u policiji.

Ružić: Spremni smo za online nastavu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je ranije da očekuje da će na sednici Kriznog štaba biti razmotrene sve informacije sa kojim se raspolaže i na osnovu njih odlučeno da li postoji potreba da sve škole pređu na online nastavu.

"Ne postoji mogućnost da vaspitno-obrazovni proces stane", rekao je Ružić i dodao da za sada u slučaju većeg zaražavanja u pojedinim sredinama, lokalni krizni štabovi mogu da donesu odluku i zatraže saglasnost za prelazak na online nastavu preko nadležne školske uprave.
MarketingNajnovije vesti