Doktor korona Foto: pixabay
Srbija

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najteži vikend od kad je bolnica otvorena

Izvor: 
RTS Ned, 07/03/2021 - 21:54

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da je ta ustanova zabeležila najteži vikend od kada je otvorena.
 
"Vikend je bio veoma težak i naporan. Od kad radi ova naša kovid bolnica nismo imali teži vikend. Preko 190 ljudi primljeno je za dva dana, a za proteklih pet dana negde oko 500 ljudi", navodi Adžić Vukičević.
 
Objašnjava da su među pacijentima podjednako zastupljene sve generacije, ali da poslednjih dana imaju veći broj starijih građana. Ističe da je u bolnici ostalo samo 50 slobodnih mesta.
 
"Ovaj trenutak sada kada se ja obraćam srpskoj javnosti je možda najtužniji dan jer šta može da kaže jedan rukovodilac jedne ovako velike ustanove kad mu je ostalo samo još 50 slobodnih mesta. Ja u ovom trenutku imam 14 najavljenih prijema. To su preteški pacijenti koji dolaze iz Negotina, Smedereva, Gornjeg Milanovca, koji više ne mogu da se zbrinu u svojim zdravstvenim centrima i to je zaista očajno i poražavajuće za sve nas", kaže za RTS direktorka kovid bolnice u Batajnici.
 
"Rapidno se povećava broj obolelih sa teškom kliničkom slikom. Preko 30 procenata izolovanih sojeva je britanski soj virusa koji se mnogo brže prenosi sa čoveka na čoveka, gde su kliničke slike znatno teže nego u prethodnim pikovima", ocenjuje Adžić Vukičević.
 
Apeluje na građane da budu maksimalno odgovorni prema sebi i drugima i da se vakcinišu.
 
"Svako naše neodgovorno ponašanje može nekog od naših najmilijih da košta života. Stoga molim građane da prime jednu od četiri vakcine koje im se daju kao na tacni kako bismo svi preživeli ovu katastrofu koja nas je zadesila", zaključila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
 
 MarketingNajnovije vesti