• Direktorka RFZO: Ukoliko vanredno stanje potraje, bolovanja i e-recepti se produžavaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Direktorka RFZO Sanja Škodrić zahvalila je građanima što veruju državi i ne stvaraju veštačke nestašice lekova kojih ima dovoljno u apotekama.
     
    Apsolutno sve funkcioniše i u uslovima kada je deo kadra i kapaciteta, lekova i reageansa, postelja rezervisan za obolele od virusa korona„, naglasila je Škodrić i istakla da su unapred obezbeđene dovoljne količine lekova i reagenasa.
     
    Ona je podsetila da su automatski produžena bolovanja na trideset dana, a ukoliko stanje bude potrajalo, biće produžena i na duže. Važnost e-recepata produžena je na tri meseca, a ako bude bilo potrebe, produžićemo ih još, rekla je Škodrić.
     
    Nesmetano funkcionišu svi drugi programi i dijagnostika za sve zdravstvene terapije, naročito one vezane za hronične pacijente, naglasila je Škodrić.
     
    Građani su primetili da nije stalo lečenje hroničnih pacijenata, da su dijalizu dobili svi koji bi trebalo, nisu prekinute terapije malignih bolesti, inovativne terapije, kao i terapije retkih bolesti.
     
    Ukoliko se desi da neki pacijent bude vraćen iz neke zdravstvene ustanove a da nije dobio svoju terapiju, treba odmah da se javi Republičkom fondu i mi ćemo odmah reagovati. To mogu da budu samo sporadični slučajevi i mi kao država trudimo se da predvidimo šta će sutra da se desi, da obezbedimo dovoljnu količinu i lekova i reagenasa„, rekla je Škodrić.
     
    U banje i rehabilitacione centre upućuju se samo hitni slučajevi, da bi se sprečilo širenje infekcije.
     
     
     

    Direktorka RFZO Sanja Škodrić zahvalila je građanima što veruju državi i ne stvaraju veštačke nestašice lekova kojih ima dovoljno u apotekama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija