• Do kraja godine povećanje penzija 5 odsto, plate iznad 600 evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Ana Brnabić očekuje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

    Brnabićeva je to kazala na TV Prva, a odgovarajući na pitanje koliko će biti povećanje penzija i plata do kraja njenog mandata.

    „Ako imamo izbore sledeće godine, očekujem da će penzije ove godine rasti najmanje pet odsto. Trudićemo se da bude i više, a trudićemo se i da idemo sa jednokratnom pomoći penzionerima“, kazala je Brnabić.

    Prema njenim rečima, povećanje plata iznad 600 evra omogućiće rast BDP za koji očekuje da ove godine bude sedam odsto.

    Brnabić ukazuje na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i očekuje da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

    Komentarišući listu najbezbednijih zemalja na svetu 2021. godine, na kojoj se Srbija sa 59. popela na 34. mesto, Brnabić kaže da je na to uticala zdravstvena situacija u vezi sa virusom korona, sposobnost sprovođenja imunizacije, ali i ekonomski rast.

    Ističući da je to velika stvar za Srbiju, Brnabić kaže da smo pored Estonije daleko najbolje rangirana zemlja u Jugoistočnoj Evropi i da smo bolje rangirani od polovine članica EU.

    „To je velika stvar, to je i ekonomska bezbednost, bezbednost građana i ovo je još jedan objektivan indikator koji pokazuje koliko Srbija napreduje u svakom sektoru“, kazala je premijerka.

    Govoreći o ekonomskom i privrednom rastu naše zemlje, Brnabić navodi da je ove nedelje obeležena velika investicija za budućnost, odnosno da je izvedena prva generacija đaka osnovnih škola kojima je informatika bila obavezan predmet.

    „To je ogromna investicija za budućnost, oni su ispred svojih vršnjaka iz razvijenih evropskih zemlalja kao što je Švajcarska, Nemačka gde informatika nije obavezan predmet“, kazala je premijerka.

    Napomenula je i da je napravljen i ambijent da ti đaci nastave svoje usavršavanje kroz srednje škole podsećajući da su oformljena i specijalizovana informatička odeljenja, ali i umetnička koja treba da razvijaju kreativnost.

     

    Premijerka Ana Brnabić očekuje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]