Demokratska stranka
Srbija

DS: Nijedna TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje naučno-obrazovni program, ne smeju ponovo dobiti dozvole

Izvor: 
013info Sre, 29/06/2022 - 09:08Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje je analizom nedeljnog programa privatnih televizija koje poseduju nacionalnu frekvenciju ustanovio da nijedna nije emitovala ni sekundu naučno-obrazovnog programa.

U poslednjih nedelju dana, Pink, Hepi, B92 i Prva nisu, kao ni u prethodnom periodu, ispunile svoju zakonsku obavezu emitovanja naučno-obrazovnog programa i shodno tome nijedna pomenuta televizija ne bi smela da ponovo dobije dozvolu za emitovanje programa na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Štaviše, REM je odavno morao da oduzme postojeće dozvole ovim televizijama, jer nisu ispoštovale zakonske obaveze kao emiteri sa nacionalnom pokrivenošću. Umesto obrazovnog programa, često se čuje govor mržnje, prikazuju scene nasilja i eksplicitnog seksa, pa čak i promovišu osobe sa debelim krivičnim dosijeima, u čemu prednjači među njima najgledaniji – TV Pink, saopštava DS.

Demokratska stranka upozorava REM da će snositi punu odgovornost, ako nacionalne frekvencije opet dodeli medijima koji već godinama unazad pomažu urušavanju obrazovanja građana Srbije, umesto da ga unapređuju, a na šta su bili obavezni zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast.
MarketingNajnovije vesti