demokratska stranka
Srbija

DS: Vučić preuzeo posao Republičke izborne komisije

Izvor: 
013info Pon, 17/01/2022 - 08:31


Demokratska stranka je najavila da će Aleksandar Vučić posle propasti referenduma o promeni Ustava Srbije započeti još brutalniju i prljaviju kampanju pritiska na građane.

- Ipak, niko nije mogao predvideti da će mu prvi potez posle fijaska na referendumu biti da preuzme i posao Republičke izborne komisije. Umesto da nadležni državni organ saopšti rezultate referenduma, to je učinio lično Aleksandar Vučić u sedištu svoje stranke i time je napravljen presedan kakav nije zamisliv ni u jednoj evropskoj zemlji, osim možda u Belorusiji. Vučićeva obznana rezultata referenduma nesumnjivo predstavlja još jedan neoboriv dokaz da su država Srbija i njene institucije otete i zarobljene od strane režima i da ih građani Srbije i opozicione političke stranke mogu samo zajedno osloboditi na izborima 3. aprila. Nema nikakve sumnje u to da je većina u RIK-u svesno prepustila svoj posao Vučiću, pa zato nema smisla ni pozitivati ih da podnesu ostavku, kažu iz Demokratske stranke.

 

Demokratska stranka poziva još jednom opozicione političke organizacije, građanske inicijative i sve koji iskreno žele smeni režima Aleksandra Vučića na akciono jedinstvo koje je neophodan uslovima za pobedu nad režimom i na izborima.

- Neuspeli referendum o promeni Ustava, sa izlaznošću manjom od 30 posto birača, pokazuje da Vučić ubrzano gubi podršku građana i da ga samo podele i sukobi među njegovim političkim protivnicima mogu sačuvati na vlasti i posle narednih izbora. Referendum za promenu vlasti nas sve čeka 3. aprila, a tada protiv sebe nećemo imati samo one koji su na današnjam referendumu glasali za ustavne promene, već i sve one frakcije i interesne grupe iz vlasti koje su iz svojih taktičkih razloga bile protiv promene Ustava, zaključuju oni.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti