• Ekološki ustanak najavljuje blokadu radova Euro litijuma u četvrtak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokret Ekološki ustanak najavio je da će u četvrtak blokirati radove kompanije Euro litijum kod sela Lukavac.

    „Ekološki ustanak obaveštava javnost da će u četvrtak, 28. 4. u 12 časova zajedno sa saborcima iz ‘Marš sa Kolubare’ blokirati radove Euroliijuma i poziva građane da se u što većem broju pridruže“, objavio je taj pokret.

    Kako se navodi, mesto okupljanja biće put Lajkovac – Valjevo, kod prodavnice na skretanju za Lukovac.

    Meštani tog sela kod Valjeva blokirali su u sredu automobilima i traktorima prilaz jednoj od dve parcele, na kojima je kanadska kompanija Euro litijum u utorak započela geološka istraživanja litijuma i bora.

    Reporterka N1 navodi da je lokalno stanovništvo već imalo prilike da se uveri u negativne posledice istraživanja litijuma i bora jer je, kako kaže, nekoliko bušotina proceurelo pa domaćinstva koja su u njihovoj blizini sada imaju problem sa hemijskim zagađenjem vode u bunarima. U problemu se našla porodica Arbajter iz Lukavca koja je vodom iz svog bunara zalivala plantažu borovnica, a sada tu vodu ne može da koristi jer je neispravna.

     

    Pokret Ekološki ustanak najavio je da će u četvrtak blokirati radove kompanije Euro litijum kod sela Lukavac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]