• EKONOMSKE MERE: Država će platiti minimalce za mala preduzeća

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o ekonomskim merama koje država planira da sprovede, kako bi prevazišli krizu usled epidemije virusa korona.
     
    Prema Vučićevoj proceni, Srbija će imati dva do tri puta manji ekonomski pad, nego što je imala 2009. godine, kada je svet pogodila ekonomska kriza. 
     
    Država planira tri vrste finansiranja u budućnosti, a to su unutrašnje budžetske rezerve, zaduživanje na domaćem tržištu i na međunarodnom. 
     
    „Svim preduzetnicina, mikro i malim preduzećima, platićemo minimalac za tri meseca, makar i ne trajala toliko čitava kriza oko korone. To će biti obezbeđeno svakom preduzetniku, frizeru, obućaru, pekaru, taksisti. Svakom od njihovih zaposlenih. Po 250 evra po mesecu. Ovo je za njih jako strašno, ali će sada imati da isplate minimalac svojim zaposlenima. Radili-ne radili, mi ćemo im to platiti. Želimo da ti preduzetnici mogu da nastave da rade, da prežive. Ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika. To nas sve košta 700 miliona evra za tri meseca“, kazao je Vučić.
     
    On je rekao i da se odlaže plaćanje poreza i doprinosa za sledeću godinu, te da pomoć malim preduzetnicima neće biti isplaćivana po završetku krize, nego posle dva meseca.
     
    „Znači već za mesec dana, kako bismo proverili da li ste otpuštali radnike ili ne. Ako je neko otpustio radnike i sada ih vrati, mi ćemo i to platiti. Vratili smo radnike. Ako zaposli još ljudi, tražićemo kako i da nagradimo“, dodao je Vučić.
     
    Kako je kazao, „nećemo živeti kao bubreg u loju, imaćemo problema, oni će biti ozbiljni, ali ćemo ih prevazići lakše nego neke zemlje Evropske unije, jer su finansije stabilne“.
     
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o ekonomskim merama koje država planira da sprovede, kako bi prevazišli krizu usled epidemije virusa korona.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]