šatori printscreen
Srbija

Frilenseri i dalje kampuju ispred Skupštine, za danas zakazan protest

Izvor: 
Beta Čet, 08/04/2021 - 09:39

Predstavnici Udruženja radnika na internetu i jutros kampuju ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde su postavili šatore, ali su u međuvremenu oslobodili kolovoznu traku za saobraćaj.
 
Oni su sinoć u 18 časova započeli kampovanje u dva velika šatora i desetine malih. Jedan učesnik rekao je za agenciju Beta da se sinoć tu okupila još jedna grupa ljudi koja je, kako je kazao, spaljivala zaštitne maske za lice a nakon toga pozvala Komunalnu miliciju.
 
Posle dolaska milicajaca, frilenseri su male kamperske šatore sa kolovoza morali da pomere na plato ispred Skupštine.
 
Udruženje je organizovalo kampovanje i najavilo protest za danas zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije. Najavili su da će protestne aktivnosti trajati do 10. aprila.
 
Predsednik tog udruženja, Miran Pogačar, izjavio je sinoć da su se okupili da iskažu spremnost da se bore i po hladnom vremenu i da će tu ostati tri dana.
 
"Ne slažemo se sa predlogom Vlade Srbije kako za prošlost tako i za budućnost. Vlada je u jednom slučaju izašla korak napred kada je reč o primanjima od nekih 460 evra, ali smatram da je ovo problem ne samo za one koji toliko primaju, nego i za sve frilensere", rekao je Pogačar za Betu.
 
On je poručio da će, ako bude bilo potrebe, reagovati kada taj predlog Vlade uđe u skupštinsku proceduru i da neće pokleknuti.
 
"Tražićemo, ako bude mogućnosti, da se obratimo u Skupštini kada bude usvajanje predloga da bismo izrazili naš stav i obrazložili zbog čega je predlog protivzakonit i nepravedan", naveo je.
 
Pogačar je naglasio da je potrebno naći jednostavno rešenje koje je primenjivo za sve.
 
Današnji protest počeće u 11 časova.

MarketingNajnovije vesti