• Gužve na granicama Srbije; putnici čekaju i do dva sata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na graničnom prelazu Horgoš 1 putnici trenutno čekaju najmanje sat do dva, dok na graničnom prelazu Kelebija nema zadržavanja.

    Nešto ranije, tokom dana, putnici su za prelazak mađarske i srpske granice čekali u proseku dva i po sata, a najduže četiri.

    „Dolazimo iz Švajcarske, a uputili smo se u Zaječar. Čekali smo sigurno dva sata na granici“, kaže jedan od putnika, dok vozač iz Austrije koji putuje u Beograd navodi da je čekao sat i po.

    „Ako vam kažem koliko sam čekao, nećete mi verovati. Nešto jače od četiri sata ukupno. Radim u Kečkementu. Našu granicu sam prošao brzo, dok sam na mađarskoj čekao baš dugo“, izjavio je jedan od putnika.

    „Putujemo iz Holandije ka Skoplju. Na srpskoj strani smo čekali 55 minuta, a kod Mađara ništa“, kaže jedna žena.

    „Idem iz Mađarske, čekao sam sat i po ukupno“, rekao je putnik u vozilu s registarskim oznakama Senta-Ada.

    Prema nezvaničnim informacijama samo prošlog vikenda, tačnije u subotu i nedelju na graničnom prelazu Horgoš 1 u našu zemlju ušlo je oko 80.000 ljudi, a među njima je bio veliki broj putnika koji su se autobusima iz Budimpešte uputili ka Novom Sadu, na Egzit.

    Kako bi se rasteretili Horgoša 1 i Kelebije nadležni apeluju na vozače da koriste jedan od četiri malogranična prelaza – Bajmok, Bački vinogradi, Ðala ili Horgoš 2, koji su namenjeni isključivo putničkom saobraćaju i to za naše državljane i one sa pasošem Evropske unije.

    Inače, danas se upravo na tim prelazima čekalo duže nego na velikim, jer su mnogi odabrali njih u nameri da brže pređu granicu.

     

    Na graničnom prelazu Horgoš 1 putnici trenutno čekaju najmanje sat do dva, dok na graničnom prelazu Kelebija nema zadržavanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija