• Hapšenje zbog pranja novca i zloupotrebe položaja odgovornog lica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V. R. (1976), odgovorno lice privrednog društva Milskop doo iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti, pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica.

    Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2017. do 2019. doveo u zabludu odgovorna lica većeg broja privrednih subjekata na teritoriji Republike Srbije, da će im po osnovu preuzete robe i primljenih avansnih uplata u ukupnom iznosu od 367.191.078 dinara izvršiti ugovorena plaćanja kao i isporuku robe.

    Kako se sumnja, on je unapred znao da to neće biti moguće jer je u više navrata izvršio konverziju i podizanje gotovog novca sa tekućih računa PD Milskop doo u ukupnom iznosu od 64.574.783 dinara koji je zadržao za sebe, čime je svesno doveo navedenu firmu u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izvršenja svojih obaveza.

    Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu, saopštava MUP.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V. R. (1976), odgovorno lice privrednog društva Milskop doo iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti, pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija