• Hteo da podmiti novosadskog tužioca sa 12.000 dinara, dobio godinu dana kućnog zatvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pedesettrogodišnji G. B. iz Kisača osuđen je za davanje mita zameniku osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, na godinu dana kućnog zatvora.
    Kako piše Dnevnik, kućni zatvor će pratiti primena elektronskog nadzora u prostorijama kuće u kojoj stanuje.
     
    Osuđeni nije prisustvovao izricanju presude. U obrazloženju presude sudija je naveo da su prihvaćene olakšavajuće okolnosti da okrivljeni nije do sada osuđivan i da je otac troje dece. 
     
    Zamenica javnog tužioca Posebnog odeljenja za korupciju je navela da je nesporno da je novac ostavljen na stolu tužioca, te da ne može da bude govora o tome da su se te pare tamo slučajno našle, kako to objašnjava optuženi. Stav zamenice javnog tužioca je da je materijalnim dokazima i iskazima svedoka utvrđeno da je G. B. predao novac službenom licu i time pokazao drskost. 
     
    Branilac optuženog se nije složio sa iznesenom analizom tužilaštva i kazao je da je koverta koja je „završila“ na stolu slučajno ispala. Naveo je da je G. B. slučajno s optužnim aktom spustio na sto kovertu, a da nije ni znao da je ona ostala. 
     
    Prema navodima iz optužnog predloga, u septembru 2018. godine, G. B. je došao u kancelariju N. V, zamenika osnovnog javnog tužioca, ponudivši mu novac. U beloj koverti se nalazilo 12.000 dinara, a osuđeni mu je navodno rekao: „Tu se nalazi nešto za vas“.
     
    Kako su mediji ranije pisali, on je bio okrivljen za saobraćajnu nesreću iz nehata, a mito je zameniku tužioca ponudio da bi odustao od toga da ga krivično goni, nakon što mu je istekao rok za ispunjavanje obaveze na osnovu načela oportuniteta.

    Pedesettrogodišnji G. B. iz Kisača osuđen je za davanje mita zameniku osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, na godinu dana kućnog zatvora.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija