• I pančevački strelci u Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije na Karatašu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Iva Rakonjac, Marko Ninković i OgnjenBunčić, članovi SD „Pančevo 1813“ učestvovali su na Kampu perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije, koji se održan protekle nedelj na Karatašu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Srbije.
     
     
    Oni su to zaslužili svojim visokim rezultatima na ovogodišnjim takmičenjima za pionire i kadete.
     
    Iva Rakonjac je najbolja pionirka SS Srbije za 2021.godinu, a prva je kadetkinja na ovogodišnjem prvenstvu Srbije  u trostavu vazdušnom puškom, dok je mk puškom u trostavu juniorki ušla u finale što je veliki uspeh za njen uzrast. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Iva je zauzela drugo mesto sa visokim rezultatom od 591 krug vazdušnom puškom, a u finalu od osam najboljih kadetkinja je osvojila srebrnu medalju .U finalnom meču se Iva ravnopravno  borila sa Ljiljanom Cvetković iz Niša, koja se upravo sprema za nastup na Prvenstvu Evrope, i koja je osvojila prvo mesto.
     
    Marko Ninković je najbolji pionir SS Srbije za 2021.godinu, a na ovogodišnjem Prvenstvu je najuspešniji kadet i mlađi junior vazdušnim pištoljem, i najbolji junior mk pištoljem. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Marko je zauzeo prvo mesto sa vrlo visokim rezultatom od 568 krugova vazdušnim pištoljem , a u finalu od osam najboljih kadeta je osvojio bronzanu medalju.
     
    Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za pionire vazdušnom puškom i bio  član srebrne ekipe pionira vazdušnim pištoljem. Na kontrolnom takmičenju Kampa, Ognjen se plasirao u finale od osam najboljih kadeta vazdušnom puškom sa rezultatom od 545 krugova i osvojio osmo mesto, što je odlično obzirom da je on bio najmlađi učesnik Kampa i jedini se takmičio iz dva oružja.
     
    Do kraja avgusta sledi pauza za sve takmičare SD “Pančevo 1813“, a sezonu nastavljaju pioniri na Prvenstvima Vojvodine i Srbije serijskom malokalibarskom puškom početkom septembra.
     
    Aleksa Rakonjac će krajem avgusta nastaviti sezonu pripremama  reprezentacije SS Srbije u Novom Sadu, a početkom septembra će u Vroslavu nastupiti na Prvenstvu Evrope u disciplini trostav malokalibarskom puškom.
     
     
     
     

    Protekle nedelje je uspešno sproveden sedmodnevni Kamp perspektivnih takmičara Streljačkog saveza Srbije, koji se tradicionalno održava na Karatašu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija