Konobar Foto: pxhere
Srbija

Kako će izgledati kontrola kovid propusnica?

Izvor: 
RTS Sub, 23/10/2021 - 11:18Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić kaže da su inspekcije spremne, prošle su obuku i dobili instrukcije kako da se ponašaju i šta će se kontrolisati.
 
"To znači da ćemo ići u savetodavne nadzore, upoznati ugostitelje sa njihovim obavezama. Građani koji imaju kovid propusnice su oni koji su vakcinisani i kojima nije prošlo duže od 210 dana od poslednje doze, odnosno imaju PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi test ne stariji od 48 sati. Svi ostali neće moći da budu u zatvorenim ugostiteljskim objektima", kaže Ćirić.
 
Inspektori će, kaže, čitati preko mobilnih telefona i aplikacija čitati QR kodove preko odštampanih ili digitalnih sertifikata i videti da li su crveni ili zeleni.
 
"Prvu kontrolu ulaska gosta vršiće kovid redari, odnosno lica zadužena od samog objekta. I obavezan je lični dokument", dodaje Ćirić.
 
Novčano kažnjavanje počinje od ponedeljka, ističe Ćirić, a kazne su od 30 do 300.000 dinara i pisaće se pravnim licima.
 
Napominje da prave nedeljne planove objekata u kojima će se vršiti nadzor.
 
Podsetimo, od 22 časa danas u ugostiteljske objekte moći će da se uđe samo uz kovid propusnicu, PCR ili antigenski test. Kontorola propusnica počinje od subote, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.
 MarketingNajnovije vesti