Foto: Pxfuel
Srbija

Kisić: Više od 90 odsto vakcinisanihu domovima, najstariji daju primer

Izvor: 
Tanjug Sre, 26/05/2021 - 14:38U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite, do sada je vakcinisano više od 90 odsto korisnika, što je doprinelo da se broj zaraženih kovidom u tim ustanovama smanji, izjavila je danas Tanjugu ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Posle potpisivanja ugovora sa 50 lokalnih samouprava koji imaju za cilj razvoj usluga i povećanje socijalne sigurnosti, ministarka je rekla da je na današnji dan zaraženo 12 korisnika tih ustanova i da su najstariji građani još jednom pokazali da su najodgovorniji i najsavesnijii deo društva.

"To je odličan primer kako je u najugroženijim grupama vakcinacija dovela do značajnog efekta i u ovom momentu nemamo nijedno žarište, radi se o sporadičnim oboljevanjima", kazala je Kisić za Tanjug.

Podsetila je da su pre više od mesec dana omogućene posete štićenicima koji su vakcinisani i istakla da se oni i dalje pridržavaju propisanih mera, čime, ističe, daju primer kako svi treba da se ponašamo.
MarketingNajnovije vesti